Wetenschapper Peter Agre ontdekte deze kanaaltjes, aquaporines, in 2003 en won er de Nobelprijs mee.

01:42 - 01:01
luistertijd 01:42 - leestijd 01:01

Wetenschapper Peter Agre ontdekte deze kanaaltjes, aquaporines, in 2003 en won er de Nobelprijs mee. De kanaaltjes zorgen voor een optimale vochtverspreiding in diverse delen van het lichaam, waaronder in de organen. Als je weet dat een menselijk lichaam voor 60% tot 70% uit water bestaat, snap je hoe belangrijk de waterhuishouding is.
Sindsdien zijn ook cosmeticabedrijven aan de slag gegaan om deze kennis om te zetten naar werkzame producten speciaal voor de huid. Zo heeft Eucerin nu als een van de eersten (althans, bij ons bekend) een stof gevonden die de aanmaak van deze waterkanaaltjes in de huid kan stimuleren, waardoor hydratatie dus toeneemt. De stof heet gluco-glycerol. Het grote verschil is dat de huid nu niet meer alleen aan de oppervlakte gehydrateerd wordt maar ook in de diepere huidlagen – daar waar de distributie van vocht tussen de cellen plaatsvindt. Een goed gehydrateerde huid helpt alle cellen hun functies goed uit te blijven oefenen en is daarmee eigenlijk een van de beste anti-rimpelmethoden die er is. Simpel!

Aquaporin Active komt in gezichtscremes voor verschillende huidtypen. De prijzen variëren van 15 tot 17 euro. Te koop bij de apotheek.

LET OP: eind deze week verschijnt een boeiend mini magazine over deze nieuwe lijn en de wetenschap bij BeautyJournaal online. Met films, informatie + mail & win actie. Hou het nieuws in de gaten hierover! Note: dit magazine is niet meer online.

 

 

 

 

 

 

Meer hydratatienieuws:

Lees ook