shop Paula’s Choice Clinical Niacinamide 20% treatment Niacinamide is de állerbeste en meest veelzijdige anti-aging stof die we kennen. Wat goed dat het er nu in zelfs 20% is! Bekijken De natuurlijke voorraad aan anti-oxidanten van de huid kan opraken, wanneer deze wordt blootgesteld aan UV straling, zo stelt ze in haar artikel, dat gebaseerd […]

02:17 - 01:22
luistertijd 02:17 - leestijd 01:22

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

De natuurlijke voorraad aan anti-oxidanten van de huid kan opraken, wanneer deze wordt blootgesteld aan UV straling, zo stelt ze in haar artikel, dat gebaseerd is op een (helaas niet nader genoemd) wetenschappelijke publicatie in Cosmetic Dermatology. Ze schrijft:

‘Wanneer je je huid niet beschermt tegen de zon, dan kan het natuurlijke afweersysteem van de huid zichzelf niet meer herstellen. Wat erger is, het kleine beetje wat nog wel hersteld wordt, wordt steeds zwakker en is minder in staat om de huid te beschermen tegen schade.

Lokaal aangebrachte anti-oxidanten beschermen de huid niet alleen tegen vrije radicalen maar ze helpen ook de huid te beschermen tegen het omzetten van normaal niet schadelijke of juist werkzame stoffen in de huid in pro-oxidanten, die dus je huid weer kunnen beschadigen.

Eigenlijk bestaat er geen anti-oxidant die het allerbeste is, wanneer het je huid of lijf betreft. Wanneer je producten gebruikt die 1 anti-oxidant bevatten, zoals vitamine C of E,  betekent het dat je de huid niet het beste geeft om te herstellen van verschillende soorten beschadigingen veroorzaakt door oxidatie en uv-straling.

Er zijn duizenden briljante anti-oxidanten beschikbaar. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat verschillende anti-oxidanten, verschillende sterkte en zwakke eigenschappen hebben. Sommige anti-oxidanten zijn all-round vrije radicalen vangers en andere regenereren de stoffen in de huid, die bescherming bieden tegen schade door oxidatie en ontstekingen.

De bottom line is dat je het beste een cocktail van anti-oxidanten kunt gebruiken om je huid te beschermen, hoe meer verschillende anti-oxidanten in je huidverzorging, hoe beter.

Maar de belangrijkste boodschap is, dat je naast het gebruik van anti-oxidanten, je huid goed moet beschermen tegen de zon, gezond moet eten, een gezonde levensstijl er op na moet houden om je natuurlijke afweersysteem van je huid te beschermen.’

Meer informatie over de impact van anti-oxidanten na IPL-huidbehandelingen lees je hier.

Lees ook op BeautyJournaal:

Lees ook