De beslissing om het merk daar uit de portfolio heeft te maken met de toekomstige groeiverwachtingen aldus website Cosmetics Design.

00:52 - 00:31
luistertijd 00:52 - leestijd 00:31

De beslissing om het merk daar uit de portfolio heeft te maken met de toekomstige groeiverwachtingen aldus website Cosmetics Design.com. Het gaat alleen om de cosmeticatak, en niet de haarproducten. L’Oreal kreeg de internationale rechten van het Japanse merk in 2000 in handen en werd in 2004 voor 52.9 aandeelhouder. Hoewel producten niet meer in winkels te koop zullen zijn, blijven ze wel online beschikbaar. Het merk is nu in 18 landen verkrijgbaar en zal verder expanderen aldus L’Oreal. Volgens Cosmetics Design is Uemura de zoveelste ‘brand’ die onderuit gaat in de US als gevolg van de recessie. In 2009 stopte Prescriptives van Estee Lauder ook, evenals Max Factor van Procter & Gamble in de US.

De haarproducten van Shu Uemura zijn bij een handvol kappers in Nederland te koop.

Meer zakennieuws lees je hier.

Lees ook