Lezeres Nicole vraagt: Beste Monique, toevallig kwam ik op jullie site BeautyJournaal terecht.

02:25 - 01:27
luistertijd 02:25 - leestijd 01:27

kraaienpootjesLezeres Nicole vraagt:

Beste Monique, toevallig kwam ik op jullie site BeautyJournaal terecht. Er staan veel interessante topics en ik heb de pagina dan ook gelijk gebookmarkt. Wat me intrigeert als schoonheidsspecialiste in opleiding is het wel of niet kunnen stimuleren van de fibroblasten en de mogelijkheid de huid optimaal te laten profiteren van hydratatie. Ik heb het laatste jaar veel stress gehad en dat tekent zich rond mijn ogen. Uiteraard weet ik vanuit de theorie dat je in de onderste huidlaag met iontoforese wel wat kunt bereiken maar dat verzachten van kraaienpootjes toch wel het hoogst haalbare is (althans volgens mijn lerares). Ik ben zelf benaderd door een NU Skin consulente en vraag mij af of jullie bekend zijn met dit concept en dan met de Face Line Corrector. Het wordt ook wel het rimpelstrijkijzer genoemd. Mijn vraag aan u is hoe u hier tegen aan kijkt en überhaupt welke ervaring qua crèmes of ondersteunende apparaten het meest effectief zijn gebleken in de bestrijding van kraaienpootjes

Groeten Nicole

 

Mardge Pascaud antwoordt:

Beste Nicole,

Het stimuleren van de fibroblasten is niet iets wat je zo even kunt doen met een cosmetische crème. Veel zaken worden toch iets te mooi voorgesteld door de cosmetica industrie. Echter een typische methode om de fibroblasten wel te stimuleren zijn de subcisietechnieken, zoals BioSkinJetting®. Als specialist werk je dan ook in de levende huidlagen en ben je niet afhankelijk van of een apparaat de producten wel of niet diep genoeg laat insluizen. Als je kraaienpooitjes of andere rimpels wilt bestrijden als schoonheidsspecialist zul je breed moeten werken. Dus niet alleen een crème maar liefst de combinatie van crème en serums ( thuis), apparatuur in de salon om de huid te stimuleren ( laser, LED e.d) en stoffen in te sluizen, voedingssupplementen voor opbouw van binnenuit en manueel technieken zoals diepte massages of subcisietechnieken.

‘Rimpelstrijkijzers’ geven meestal een heel kortstondig resultaat net als crèmes met ‘botox’peptiden. Optisch geeft het een verbetering gedurende enkele uren maar een echte oplossing van de rimpels is het niet. Daarvoor moet je dus meer inzetten via verschillende niveaus.

Hartelijke groet,

Mardge

Lees ook