Wat is er aan dit merk zo anders dan wat de bekende merken voor tieners al bieden? Face Boutique maakt geen gebruik van ingrediënten die de huid kunnen irriteren als parabenen,  kunstmatige geur- of kleurstoffen en andere, vinden zij, onnodige chemicaliën .

01:56 - 01:10
luistertijd 01:56 - leestijd 01:10

Wat is er aan dit merk zo anders dan wat de bekende merken voor tieners al bieden? Face Boutique maakt geen gebruik van ingrediënten die de huid kunnen irriteren als parabenen,  kunstmatige geur- of kleurstoffen en andere, vinden zij, onnodige chemicaliën .  Wat ze wel bevatten zijn de natuurlijk ingrediënten als basilicumolie, geraniumolie, aardbei-extract en hamamelis . Nu zijn er natuurlijk genoeg discussies over wat veilig (niet irriterend) is voor de huid en wat wel. De twee kampen (synthetici en naturals) staan hierin lijnrecht tegenover elkaar. Dus Face Boutique is bedoeld voor mensen die het puur natuurlijke omarmen en daarin ook geloven:-)

De lijn bestaat uit een face wash, een hydraterende gel en een klein tubetje met blemish gel om puistjes snel te laten verdwijnen. Daarnaast komen ze met de leuke ‘Get Started:Good Skin’ kit. Hierin zitten de bovenstaande 3 producten, samen met een boekje, de ‘good skin guide’, waarin duidelijk  uitgelegd wordt hoe je je jonge huid het beste kunt verzorgen.  Als we de sympatieke inkopers van het merk mogen geloven, ruiken de producten heerlijk, en wat wij zelf in ieder geval kunnen zien: de verpakkingen zijn een lust voor het oog!

Face Boutique sleepte ook nog eens een aantal mooi prijzen in de wacht.  Bij de ‘Natural Health’ Beauty Awards 2009’ won zij de 2e prijs voor de beste cleanser en moisturizer voor de onzuivere huid.

Prijzen zijn vanaf 5,95 voor 75 ml. Foaming Face Wash. De ‘Get Started:Good Skin’ kit kost 35,-.  Naast de producten voor het gezicht is er ook een lijn voor het haar en lichaam. Producten zijn vanaf april exclusief verkrijgbaar bij de onlineshop in natural cosmetics Shizo!

Lees ook