Een lezeres schreef: Beste BeautyJournaal, ik zit er al een tijdje mee….en ik kijk echt uit naar uw raadgeving. Het gaat over het volgende. Mijn  binnenste ooghoeken zijn de laatste maanden veel donkerder dan vroeger …..ik durf bijna zeggen zwart-grijs . Dagelijks probeer ik met concealer dit euvel te verdoezelen. Ik probeer erop te letten wat er aan de hand […]

01:43 - 01:01
luistertijd 01:43 - leestijd 01:01

donkere kringenEen lezeres schreef:

Beste BeautyJournaal, ik zit er al een tijdje mee….en ik kijk echt uit naar uw raadgeving. Het gaat over het volgende. Mijn  binnenste ooghoeken zijn de laatste maanden veel donkerder dan vroeger …..ik durf bijna zeggen zwart-grijs . Dagelijks probeer ik met concealer dit euvel te verdoezelen. Ik probeer erop te letten wat er aan de hand zou zijn maar tot nog toe raak ik er niet aan uit; teweinig slaap? Al denk ik van niet. Bepaalde voedingsproducten? Of nog iets anders? 

Graag uw reactie en hopelijk heb je een helpende tip want mijn blik is wel anders dan voorheen. Van harte dank, Lieve

 

Mardge antwoordt:

Donkere kringen of donkere binnenooghoeken kunnen komen van o.a. medicijngebruik ( oogdruppels tegen glaucoom-verhoogde oogdruk-bijvoorbeeld), tekort aan vitamine K, B6, B12 of foliumzuur ( aanvullen met voedingssupplementen), roken: door het slechte effect op de kleine bloedvaatjes,  onvoldoende water drinken, onvoldoende slaap: de huid ziet dan bleker waardoor het gebied onder de ogen donkerder lijkt.

Vaak is het een vicieuze cirkel. Te weinig slaap en slechte vitamine inname verminderen de werking van de bijnieren. Hoe minder goed deze werken hoe minder vitamine B6 je opneemt. Dat werkt weer een minder goede werking van de bijnieren in de hand en zo blijft het cirkeltje rondgaan.Je moet meer rusten en zorgen voor voldoende vitamine inname om er voor te zorgen dat de bijnieren beter vitamines laten absorberen.

Hartelijke groeten, Mardge Pascaud

Lees meer tips en adviezen van Mardge Pascaud hier.

 

Lees ook:

Lees ook