Maar ik moet al na het eerste gebruik mijn woorden terug nemen.

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Maar ik moet al na het eerste gebruik mijn woorden terug nemen. Mijn winterhuid is erg droog en ik heb al een tijdje een paar hardnekkige rode schrale plekken op mijn bovenarmen. Het is contacteczeem, en mijn eigen schuld want ik lig te vaak in een te warm bad. De rest van mijn huid is ook gevoelig, kriebelig en uitgedroogd ondanks een flinke laag bodycrème.

Na het douchen heb ik voor het eerst de Lipikar gebruikt. Ongeveer een flinke walnoot voor mijn armen, benen en decolleté. Dat was ruim voldoende en moest zelf mijn handen nog afdoen aan de handdoek. De geur was, tja, geen geur eigenlijk. Ik ruik wel iets maar ik kon het geen naam geven. Na een week wist ik het, omdat ik het herkende tijdens het koken. Het klinkt raar maar het ruikt naar een vleugje lamsbout met rozemarijn, wat wordt aangebraden. In de verte een aangename ziltige geur.

Mijn huid knapte direct op, hij is gladder, gehydrateerd en niet meer kriebelig. En ik ga nog even door: ook niet meer droog en schilferig en de hardnekkige plekken op mijn bovenarmen vervagen.’

JolandaJolanda’s conclusie

Niacinamide is een van de werkzame stoffen in deze crème wat korstjes en schilfertjes oplost. Het valt me ook op dat ik na ruim twee weken minder crème gebruik dan in het begin. Wat ik een absoluut pluspunt vind is dat de crème lang blijft zitten op de huid als een barrière. Een nadeel hiervan kan zijn dat je huid onder de douche hierdoor spekglad wordt, waardoor je zelfs kan uitglijden, maar dat gebeurd met Lipikar absoluut niet.

Ik heb een gevoelige huid en na het ontharen van benen en bikinilijn kan het zelfs rood en pukkelig worden, vooral na een paar dagen. Ik kan me met moeite inhouden om te krabben en zo dan de huid te beschadigen. Na mijn goede ervaringen met de dagelijkse verzorging ging ik de Lipikar gebruiken na het ontharen. Absoluut een pracht product, geen pukkelige uitslag, geen jeuk en geen roodheid!

Ik kan er niets aan doen, mijn verpleegkundige-blik is wakker geworden en ik kan het niet meer met een ‘Beauty-oog’ bekijken. Het is een goede verzorging voor een gevoelige-en beschadigde huid. Ik ga het adviseren aan collega’s en patiënten die of huidproblemen zoals eczeem of een enorme droge huid hebben. Absoluut een goed product voor kinderen en baby’s, gezien de geur en de makkelijke verdeling van het product op de huid.

De Lipikar is een totaal product voor het lichaam, handen, voeten en misschien ook voor het gezicht. Het laatste voor degenen die een alles in één product wensen en het ook maar een keer per dag willen opbrengen. Extra toevoegen is niet nodig. Het product bevat geen beschermingsfactor maar ik zag dat La Roche Posay ook zonbeschermingsproducten heeft. Als vrouw die verzorging belangrijk vindt én als verpleegkundige vind ik het een topproduct! Toch wat vaker shoppen in de apotheek!

La Roche Posay is een onderdeel van de grote L’Oréal groep en is alleen te koop in de apotheek in een tube van 200ml of een fles met pompje van 400ml. Het merk La Roche Posay is erg actief voor kinderen met eczeem, Beautyjournaal heeft hierover een paar artikelen geplaatst, en zelfs een film gemaakt over een workshop voor kinderen met eczeem in een Rotterdams ziekenhuis.

Lees ook