Deze vrouwen kregen ernstige complicaties na ondermeer borstvergrotingen, zoals infecties.

01:02 - 00:37
luistertijd 01:02 - leestijd 00:37

Deze vrouwen kregen ernstige complicaties na ondermeer borstvergrotingen, zoals infecties. Een aantal van hen belandde in het ziekenhuis en bij verschillende vrouwen moesten de implantaten worden verwijderd. De kliniek werd afgelopen zomer gesloten op last van de IGZ. G. noemde zichzelf plastisch chirurg maar was gyneacoloog. Zijn operatietechnieken lieten behoorlijk te wensen over. Hij opereerde vrouwen onder lokale verdoving met een slaapmiddel, er was geen anesthesist aanwezig, sommige protheses werden ondersteboven geplaatst.

De vereniging voor plastisch chirurgen pleit voor meer overheidscontrole op priveklinieken en een keurmerk, aan dit laatste wordt nu ook gewerkt.  G. werd in 2004 al eens een paar maanden geschorst, aldus de krant.

Nagekomen: het verweer in de strafzaak tegen arts Rock G. is op 3 april jongstleden als een post op BeautyJournaal gezet. Je leest het volledige verweer hieronder.

 

 

Lees ook:

Lees ook