Waarom bevatten zelfbruiners een uv-filter? Wakkere vraag huh:-) Een trainingsmanager bij Clarins liet ons het volgende weten: 'Vanwege de grote vraag naar producten met SPF heeft Clarins deze zelfbruiner ontwikkeld.

01:51 - 01:06
luistertijd 01:51 - leestijd 01:06

Waarom bevatten zelfbruiners een uv-filter?

Wakkere vraag huh:-) Een trainingsmanager bij Clarins liet ons het volgende weten:

‘Vanwege de grote vraag naar producten met SPF heeft Clarins deze zelfbruiner ontwikkeld. Je bent hiermee ca 2,5 uur beschermd als je in de stad loopt, een terrasje pakt met blote benen en een bloot decolleté…..Dus echt de eerste zonnestralen. Deze zelfbruiner breng je dus bij voorkeur aan voor je naar buiten gaat, in de vroege avond of ’s ochtends. ’s Avonds kan ook maar dan is de werking van de SPF dus na ca 2,5 uur weg.’

Een eyeopener dus, dat je een zelfbruiner dus ook opsmeert voordat je naarbuiten gaat. Wij vragen ons af welke vrouwen dat doen, hoewel we natuurlijk gerust aannemen dat er vrouwen zijn die dat inderdaad doen, voordat ze naar buiten gaan. Overigens heb je ’s avonds voor het terrasje pikken geen zonnefactor meer nodig. De zon heeft in de late middaguren al zoveel aan kracht ingeboed, dat verbranden er niet meer in zit (tenzij je in de tropen bent). Nu ja…er zijn natuurlijk vrouwen die altijd factoren smeren, dus oke, gaan met die banaan zolang het licht nog zichtbaar is.

Let er ook op dat alle producten die een uv filter van een bepaalde waarde bevatten ook dik gesmeerd moeten worden, om die waarde te halen. Meestal gebeurt dat dus niet, ook zeker niet met zelfbruiners. Bedek de huid daarom overdag extra met een anti-zonnebrandproduct, vertrouw niet alleen op het filter in je zelfbruiner of dagcreme.

Lees ook:

Lees ook