'Ik heb een vreselijke gezichtshuid, al zeg ik het zelf.

10:36 - 06:22
luistertijd 10:36 - leestijd 06:22

Sanne opgemaakt‘Ik heb een vreselijke gezichtshuid, al zeg ik het zelf. Mijn huid is gewoonweg niet egaal en bevat rode vlekjes en sproeten. Helaas is dit niet het enige. Toen ik 12 jaar was ben ik aangevallen door een hond en daar heb ik een lelijk litteken aan over gehouden op mijn kin. Nu accepteer je dit wel op een gegeven moment, maar het feit dat ik ook nog een lelijke gezichtshuid hebt, versterkt mijn onzekerheid erover.Sanne zonder makeup
‘Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat mijn gezichthuid alleen maar slechter is geworden. Ik ging op mijn 12e naar de grotere school en daar kwam alles samen: ik begon te puberen, kreeg een beugel, last van vlekjes, pukkels en zelfs puistjes en toen ook nog een litteken! In het ziekenhuis kreeg ik speciale camouflage make-up voor het litteken, maar van lieverlee ben ik mijn hele gezicht ermee gaan bedekken. Het beetje make-up werd gaandeweg steeds meer, ik ging ook nog eens zonnebankkuurtjes volgen in de hoop op een betere huid, maar het werd niet beter, alleen maar slechter. 

‘Ik ben nu 22 jaar en wil door het leven gaan als een vrouw en niet als een Barbie pop.’ 

Ik ben nu 22 jaar en wil door het leven gaan als een vrouw en niet als een Barbie pop. Ik breng elke ochtend uren voor de spiegel voor, alsof ik naar een feestje ga. Onopgemaakt de deur uitgaan is taboe voor mij. Ik leer nu gaandeweg wel meer afwisselen met make-up en verschillende soorten foundations en concealers, maar de onzekerheid blijft. Ik heb zelfs het idee dat ik al de eerste lijntjes zie komen!

Sannes litteken 1Ik ben eerder bij een plastische chirurg geweest, een flinke tijd geleden alweer. En deze had maar één optie voor mij: het littekenweefsel opnieuw loshalen en dan weer zigzaggend hechten. Zodat het litteken meer in de natuurlijke richting van de huidplooien zou kunnen wegvallen. Maar ik kan geen tweede behandeling aan.  Het lijkt nog als de dag van gisteren dat ik met grote pleisters op mijn kin liep en moest wennen aan de rode lijn in mijn gezicht. Ik zou alles weer opnieuw moeten meemaken: het herstellen ervan en accepteren van de vorm van het litteken. Hopelijk zijn er andere mogelijkheden of opties die het litteken doen verminderen. Misschien ook goed om erbij te zeggen, het is namelijk niet heel erg zichtbaar op de foto. Er zit precies bij de ‘hoek’ van het litteken een deukje. Ik vind het erg lastig om het uit te leggen allemaal en me zo kwetsbaar op te stellen, maar misschien is het wel goed dat ik het ook een keer doe.  

BeautyJournaal heeft contact opgenomen met huidspecialiste Mardge Pascaud en Mardge heeft Sanne aangeboden om haar te helpen. Bijna twee maanden later schrijft Sanne ons het volgende:

‘Het voelt zo fijn om ’s morgens wakker te worden en mezelf te kunnen accepteren met alles zoals het is. Mijn make-up koffertje is wel 3 maten kleiner geworden.’

Beste Mardge en Monique,
 
Mijn excusus dat ik nu pas iets van me laat horen. Allereerst BEDANKT voor wat jullie mij hebben aangeboden. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik zal jullie bij deze een kort verslag toesturen dat ik toendertijd geschreven heb over de eerste behandeling en mijn ervaringen.
Ik ben nu 3 behandelingen verder en ik ben al erg blij met het resultaat. En dat te bedenken dat ik nog maar net over de helft ben.
Het voelt zo fijn om ’s morgens wakker te worden en mezelf te kunnen accepteren met alles zoals het is, vooral ook omdat ik zie dat ik een egalere huid krijg. Het opmaken vind ik nu zelf ook een plezier worden, mijn make-up koffertje is wel 3 maten kleiner geworden doordat ik geen extra poeders, foundations, of andere crèmes meer hoef te gebruiken. Ik hoop dat ik in de zomerperiode, met een gerust hart de activiteiten kan ondernemen zonder me al te druk te maken over mijn make-up en ik kan doen en laten wat ik wil, zonder schaamte.
Nogmaals erg bedankt, ik zal niet weten hoe ik jullie ooit bedanken kan.

Maandag 1 februariDe dag!
Vandaag is de grote dag dat ik mijn huidanalyse krijg bij Mardge Pascaud in Maaseik. Met veel spanningen ging ik op weg en hoopte ik op een positief bericht. Eenmaal aangekomen ontmoette ik Mardge, ze was erg geïnteresseerd en liet mij merken dat ze me graag wilde helpen. Nadat ze mijn de make-up eraf gehaald had voelde ik me niet erg op mijn gemak, maar Mardge gaf zoveel interessante informatie over Pascaud dat ik me hier minder druk om kon maken. Er werd een huidanalyse gedaan en we besproken de opties die Mardge mij kon bieden m.b.t. het litteken. Ik kwam in aanmerking voor de BioSkinJetting, dit is een manier waarop ze op een natuurlijke wijze mijn litteken kunnen verminderen.

Nadat we alles besproken hadden, stelde Mardge me voor om gelijk te beginnen met de 1e behandeling. En zo gezegd, zo gedaan. Ze begon ze mijn huid in te smeren met een fruitzuur, wat een prikkelend gevoel gaf. Nadat ze dit had gedaan begon ze aan al mijn oneffenheden, zoals puistjes uit te drukken. Mijn huid voelde nu al fris en schoon aan, er werd eindelijk iets aangedaan en ik kon het op dit moment nog steeds niet beseffen dat ik die persoon was die daar in die stoel mocht liggen. Mardge ging verder en begon aan de BioSkinJetting. Ze stak met een heel fijn naaldje onder mijn litteken en zorgde ervoor dat daar een klein wondje ontstond. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om zelf jonge collagene vezels te vormen. Hierdoor zal de vorm van het litteken minder zichtbaar kunnen worden. Ik vond dit erg interessant maar ook een heel vervelende ervaring. Het deed geen pijn door de verdovingscrème , maar het idee was naar en hier moest ik toch echt aan wennen.

‘Onderweg naar huis heb ik denk ik wel tig keer in de spiegel gekeken en in de meegekregen tas met producten.’

Mijn vriend was mee en maakte enkele foto’s tijdens de gehele behandeling, hij vertelde gelijk na de BioSkinJetting dat hij verschil zag en ik kon niet wachten totdat ik het zelf mocht zien. Maar eerst kreeg ik nog een heerlijk masker op, het was nu alleen nog maar genieten. Vervolgens koos Mardge een geschikte covercrème uit voor mij, en deed ze een beetje make-up bij me op. Ik bekeek mezelf in de spiegel en voelde me herboren. Mijn huid voelde zo fris en zo nieuw, ook mijn litteken was gelijk van vorm veranderd en dit kon alleen nog maar mooier worden. Nadat ik dit gezien had kon ik Mardge niet genoeg bedanken. Wat voelde ik me vereerd. Ik kreeg ook voor thuis verzorgingsproducten mee en voedingssupplementen. Onderweg naar huis heb ik denk ik wel tig keer in de spiegel gekeken en in de meegekregen tas. Bij thuiskomst vertelde ik enthousiast aan mijn ouders en vriend over deze dag en of ze me eens in me arm wilde knijpen, want deze dag kon ik niet geloven. En nu nog vind ik het moeilijk om dit hier te beschrijven.

Dinsdag 2 februari:  Het is een ramp!

Vandaag moest ik mezelf gaan veranderen. Ik wil mooi zijn. Ik moet mijn huid goed gaan reinigen en insmeren met de 24-uur crème, plus de voedingssupplementen gaan innemen. Niet eenvoudig, want ik heb moeite met het slikken van tabletten. Denk aan de anticonceptie pil, dit is al een last voor mij. Bij de pillen van Pascaud is de één nog groter dan de ander en ze smaken vies, maar goed, ik ga door. Gelukkig had ik deze dag vrij en heb ik de gehele ochtend tijd gehad voor het inslikken van deze tabletten. Mijn litteken was erg rood en ik voelde zo af en toe een lichte tinteling.

De rest van de week.
Ondanks het lastige innemen van de voedingssupplementen ging het erg goed deze week. Ik had geen bijwerkingen zoals een droge huid en mijn litteken werd lichter van kleur. De Deto-X bracht me weleens in vervelende situaties omdat ik soms naar de wc moest op momenten dat het echt niet kon.

Achteraf gezien kan ik lachen om mijn eerste ervaringen. Op dit moment is het 7 maart en ben ik 3 behandelingen verder. Mijn behandelingen heb ik verder uitgevoerd bij Tineke Wolters uit Winterswijk, een praktijk bij mij in de regio. De 2e behandeling verliep al heel anders en vooral ook veel vlotter, vaak stond ik na een uur alweer buiten. De 2 weken die tussen de behandelingen horen te zitten, verliepen ook normaal. Geen bijzonderheden, alleen een rood en gevoelig litteken de eerste 3 dagen na de behandeling. Het slikken van de voedingssupplementen is totaal geen ramp meer. Ik slik ze zo in!

‘Ik heb een egalere huid gekregen en mijn litteken is al stukken minder zichtbaar.’

Het resultaat van mijn huid en litteken is nu al erg mooi, ik heb een egalere huid gekregen en mijn litteken is al stukken minder zichtbaar. Ik krijg positieve reacties uit mijn omgeving. De conditieverbetering van mijn huid is echt zichtbaar en dat geeft me veel, nieuw zelfvertrouwen. Ik heb soms al dagen dat ik mijn make-up eraf durft te halen in het bijzijn van anderen. Het is voor mij een droom die uit mag komen, en ik kan niet wachten totdat alle behandelingen uitgevoerd zijn.  Bedankt bedankt bedankt!

‘Ik heb soms al dagen dat ik mijn make-up eraf durf te halen in het bijzijn van anderen.’

 

Lees meer tips en adviezen van Mardge Pascaud hier.

Lees ook