Saskya mailde ons: Kunt u mij adviseren wat ik kan doen met mijn gerstenkorrels op mijn huid, ik heb ook last van onderhuidse pukkels niet veel maar van tijd  tot tijd. Ook heb ik last van kleine bultjes op mijn huid, ik verzorg mezelf heel goed, ik drink veel eet gezond, ik geeft veel geld uit aan huidverzorgingsproducten en […]

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

milia donkere huidSaskya mailde ons:

Kunt u mij adviseren wat ik kan doen met mijn gerstenkorrels op mijn huid, ik heb ook last van onderhuidse pukkels niet veel maar van tijd  tot tijd. Ook heb ik last van kleine bultjes op mijn huid, ik verzorg mezelf heel goed, ik drink veel eet gezond, ik geeft veel geld uit aan huidverzorgingsproducten en aan de schoonheidsalon. Helaas niets wil mij helpen, ook geen medicijnen van de dokter. Ik heb een allergietest laten doen, de uitslag was goed, ik ben nergens allergisch voor qua voeding. Ik hoop dat u mij kunt adviseren wat ik tegen de gerstenkorrels kan doen. Ik heb een lichtbruine huid, ben van Surinaamse afkomst.

Alvast heel erg dank.

Mardge geeft advies:

Gerstekorrels op een donkere of getinte huid moeten uiterst voorzichtig verwijderd worden. Het risico op donkere vlekjes bij verkeerd of te hardhandig verwijderen is namelijk groot. U kunt hiervoor eventueel terecht bij een schoonheidsinstituut dat gespecialiseerd is in de behandeling van de donkere huid. Een getinte huid is gebaat bij milde AHA peelings en een hele goede hydratatie.

Wat die kleine bultjes zijn op de huid is zo niet te zeggen. Vaak zie je bij een getinte huid de zogenaamde skintags. Dat zijn kleine donkere bultjes die net op de huid liggen. Deze kunnen eventueel verwijderd worden door een huidtherapeut. Omdat u aangeeft ook medicijnen van de dokter te hebben gekregen (?) en u ook een allergietest heef te laten doen is misschien sprake van iets anders.

Hartelijke groet,

Mardge Pascaud

Lees hier alle tips en adviezen voor de huid van Mardge.

Lees ook