Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de VCJ was in Hotel American aan het Leidseplein in Amsterdam een glamourous feest georganiseerd waar alle grote namen uit de media en cosmetica-industrie aanwezig waren.

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de VCJ was in Hotel American aan het Leidseplein in Amsterdam een glamourous feest georganiseerd waar alle grote namen uit de media en cosmetica-industrie aanwezig waren. Groot was de verrassing toen Patricia Paay samen met haar dochter over de rode loper binnenkwam om de felbegeerde awards – ook wel de Oscars van de cosmetica-industrie genoemd – uit te reiken. Vanwege het 25-jarig jubileum waren er nog een aantal verrassingen voor de aanwezigen. Zo werd er een film vertoond waarin de mooiste/meest hilarische herinneringen aan beautyevenementen of persreizen van de afgelopen 25 jaar werden verteld, onder andere door oud-bestuursleden, klinkende namen uit de cosmetica-industrie en bekende (beauty)journalisten die al járen meedraaien. En na afloop van het feest, opgeluisterd door DJ Miss Brown die ‘typisch tachtig classics’ draaide, kregen alle aanwezigen een goedgevulde goodiebag met een aantal beautyklassiekers, dé producten die al 25 jaar of langer een succes zijn.

De leden van de VCJ, bestaande uit 47 beautyjournalisten, kozen dit jaar uit maar liefs 220 inzendingen de producten die volgens hen de Astir Award verdienden. Bij de jurering werd onder meer gekeken of de producten vernieuwend zijn, een mooie uitstraling én juiste prijskwaliteit verhouding hebben en bovendien goed gecommuniceerd zijn naar de consument en de pers. 

De Astir Awards 2009 zijn uitgereikt aan:

OPI matte nagellakcollectieUNE make-uplijnChanel Ultra Correction LiftOlaz Regenerist Eye derma-pods, Marc Jacobs Lola parfum, Replay your fragrance, Paul Smith Man edt, Keune Men Hair Care Line, Kneipp for Men Douches, Wella System Professional, Guhl Zuiver & Oplevend, Clarins Lift Minceur, Bio Oil.

Dit jaar was er voor het eerst ook een Astir Award voor de beste cosmeticalancering in de categorie nichecosmetica: uitsluitend producten van exclusieve cosmeticahuizen met zeer selectieve verkooppunten. De award in deze categorie ging naar: Ellis Faas make-up.

Extra prijs

Vanwege het 25-jarig jubileum is er eenmalig een All Time Classic Award uitgereikt: de ultieme  klassieker die al sinds 1985 (of eerder) een succes is in de cosmetica-industrie. Als verrassing van de avond zijn er drie All Time Classic Awards uitgereikt aan: L’Oréal Paris Elnett Satin Hairspray, Chanel nr 5 parfum, Nivea crème blik

Lees ook:

Lees ook