Lekker smeren Lichaam

Kun je een bodycreme ook voor je gezicht gebruiken?

Body olie op je gezichtMaar….lichaamsproducten zijn veel vloeibaarder en minder rijk in huidverzorgende werkzame stoffen. Zo kunnen lotions met het vochtbindende urea op de gezichtshuid een tintelend gevoel geven, ondanks ze voor de lichaamshuid wel goed zijn. Ook rond de ogen moeten body lotions niet gebruikt worden omdat er vaak speciale ‘spreading agents’ aan de body lotions worden toegevoegd, waardoor ze dus makkelijker uitsmeren. Hierdoor kan zo’n product gemakkelijk in het oog komen en dat kan leiden tot oogirritaties.

 

 

 

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

3 reacties

 • Hoi Monique,

  Dank je dat je het voor me na wilt gaan bij Lida. Kun je haar ook vragen of lichaamsolie moleculen wel ‘fijn/ klein’ genoeg zijn om goed en effectief door de gezichtshuid opgenomen te worden?

  Groetjes, Dorine

 • hoi dorine, volgens mij zitten er in plantenolien geen spreadings agents. we gaan het voorleggen aan onze chemicus lida schoen. wordt vervolgd:-)

 • Hoi,

  Geldt voor lichaamsolie (bijv. van Aveda, Dr. Hauschka of Weleda) hetzelfde als voor bodycreme? Kun je die ook beter niet voor je gezicht gebruiken?

  Groetjes, Dorine

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen