Dit hangt dus heel erg af van je huidconditie, de bijkomende uitdrogende factoren en het soort product dat je gebruikt.

01:55 - 01:09
luistertijd 01:55 - leestijd 01:09

Dit hangt dus heel erg af van je huidconditie, de bijkomende uitdrogende factoren en het soort product dat je gebruikt. Een normaal huidttype heeft niet per se extra bodycreme na het douchen nodig, zo lang je niet te vaak en te heet doucht, en een zeepvrij product gebruikt met een pH waarde van 5.5. Een droge huid zal wel extra verzorging nodig hebben, zowel tijdens het douchen als erna. Kijk goed op de inci lijst hoeveel vetstoffen het product bevat. De stoffen waarvan er het meeste in het product zit, staan altijd vooraan op de lijst. Staan olien van o.a. Arachis hypogaea = pinda olie, Persea gratissima = avocado olie, Glycine soja = Soya olie of Paraffinum liquidum (minerale olie, paraffine) vooraan, dan heb je een product met veel terugvettende stoffen te pakken, dan wel met de functionaliteit om de huid af te schermen tegen verdere uitdroging. Staan de reinigingsmiddelen zoals Sodium Laureth Sulfate, MIPA Laureth Sulfate vrijwel vooraan, dan kun je erop rekenen dat je na het douchen moet gaan terugvetten. Hoe jeukeriger en droger je huid na het douchen aanvoelt, hoe meer reden je hebt om naar speciale producten uit te kijken. Denk aan producten van onder meer La Roche Posay en Eucerin voor zeer droge, gevoelige tot eczematische huiden. Maar ook al heb je dat niet: zeker in de winter zijn dit soort producten heerlijk!

Overigens heeft Nivea nu een Natural Oil om mee te douchen en daarin zit in ieder geval als eerste ingredient soya olie in, en daarna pas de wasactieve stoffen. Een opsteker dus!

lees ook:

Lees ook