Resist Barrier Repair Moisturizer is de nieuwste dagverzorging die aan de veeleisende gezichtsverzorgingsrituelen moet voldoen, die Paula als cosmeticacriticaster ook zelf stelt.

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Resist Barrier Repair Moisturizer is de nieuwste dagverzorging die aan de veeleisende gezichtsverzorgingsrituelen moet voldoen, die Paula als cosmeticacriticaster ook zelf stelt. Beschermen tegen vochtverlies, proberen verouderingsprocessen zoals de afbraak van collageen iets tegen te gaan en een fijn huidgevoel achter te laten, plus een goede basis waarop ook make-up lang houdbaar kan zijn. Dat laatste is voor Paula, als fervent make-upgebruikster, ook heel erg belangrijk. Je kunt er dus altijd op vertrouwen dat ze daar rekening mee houdt. Je weet inmiddels zelf dat echt niet elke creme zich goed onder een foundation gedraagt. Sommigen worden in de loop der uren zo vettig op je huid dat ook je foundation wegsmelt. Resist zit in een pompverpakking die ook lucht- en lichtdicht beloofd te zijn, waardoor actieve ingredienten (heel veel anti oxidanten) langer goed blijven. Jammer is het wel dat je de bovenkant er gemakkelijk vanaf draait, waardoor licht en lucht er alsnog in kan komen. De reden dat we hier achterkwamen, was omdat het pompje op een gegeven moment niet meer goed werkte. De emulsie voelt zacht aan en heeft iets gelachtigs waardoor hij ook snel verspreid over de huid en goed intrekt. Er zit heel veel glycerine in, dit draagt er vaak mede aan bij dat producten snel intrekken, maar je ook het gevoel hebt dat er nauwelijks iets op je huid ligt en je royaler wilt smeren dan nodig is.

Je huid voelt er zowel als ’s nachts overdag prima van aan. Niet te droog en zeker niet vettig en dat is fijn als je toch al een naar vettigheid neigende huid hebt op bepaalde gezichtsdelen. Onder een foundation doet hij het serieus prachtig! Hierbij moeten we overigens wel de kanttekening maken dat we toch laatst 1 foundation (van La Mer) hadden die bijna direct weer afrubbelde op deze creme – na het aanbrengen. Merkwaardig.

Het is ook jammer dat we na 1,5 week merkten dat de huid iets droger ging aanvoelen, het werd zelfs wat trekkiger en dan met name overdag. We hebben hem toen maar weer even laten staan, maar wel met in het achterhoofd houdend dat dit product een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft, want 50 ml kost 23,95 en dat is heel redelijk. Paula beveelt hem ook voor gevoelige en/of rosacea huiden aan. Het product is parfumvrij. Hoewel hij staat aangegeven voor een normale tot droge huid, denken wij dat hij eerder voor een normale tot gecombineerde huid geschikt is.

De uitgebreide inci-lijst met duidingen vind je hier.

Binnenkort is Paula in Nederland en we zijn uitgenodigd voor een persoonlijk interview met haar. We zullen dan nog eens navragen wat het kan zijn dat je huid er toch iets droger van kan gaan aanvoelen.

Naschrift 3 februari 2010: Omdat er nogal wat posts kwamen over het feit dat er geen spf in zit, hebben we deze vraag neergelegd bij de Nederlandse pr-vrouw. Deze meldde ons dat Resist ‘primair bedoeld is voor de nacht’. Wij vinden dit merkwaardig omdat dit totaal niet gecommuniceerd wordt op de verpakking. Er komt medio 2010 wel een variant met een spf.

Lees ook