Ik geloof dat er qua wachttijd ditmaal serieus een record verbroken werd, want bijna 1,5 uur later dan gepland startte de eerste show, die van Jan Taminiau.

02:06 - 01:15
luistertijd 02:06 - leestijd 01:15

Ik geloof dat er qua wachttijd ditmaal serieus een record verbroken werd, want bijna 1,5 uur later dan gepland startte de eerste show, die van Jan Taminiau. Een show in een bosachtig thema, met antieke tinten zoals we van Jan gewend zijn. Ditmaal waren de associaties voor ons met glamourous bosnimfjes sterker dan ooit. Vergrijsde aardse tinten, met glans en glitter dankzij een verfrissende interpretatie van het paillettenthema, waarvoor nu naar het leek metalen rozetjes waren gebruikt – maar wellicht waren ze van kunsstof, dat konden we niet zo goed zien en gestreepte doek met Lurex draadjes, een doek dat ons aan motieven uit de jaren’70 denken. De setjes waren theatraal, eerder voor het toneel dan voor een draagbaar avondje. Zijn toetje op de room was een bruidsjurk met een uitvergroot rozet. Complimenten overigens voor het haar. Er waren kunstwerkjes van gemaakt met veel vlechtwerk en ingeweven stukjes stof. Bekijk alle foto’s van zijn show op de site van fotograaf Sjoerd Jonkman.

Ontwerper Mattijs van Bergen had gekozen voor zwart en chique accentkleuren waaronder smaragdgroen en een felle en een donkere versie – meer petrol, afgewisseld met een oudroze, vurig oranjerood en veel goud, net zoals bij Jan. Matthijs maakte veel gebruik van plissees, die soms prachtig en vol uitkwamen en soms ook wat slapjes neerdaalden – zeker op heel magere lichamen, die naar onze smaak toch net iets te vaak te zien waren, waardoor het iele effect vergroot werd. Bij Mattijs geen theater maar redelijk goed draagbare, mooie stukken, waaronderzijn zwarte wollen jurkjes met goudstof bedrukte schouders – wellicht een verflaagje. De make-up was trouwens prachtig. Metallics als thema in de kleding werd mooi doorgevoerd in de oogmake-up. Bekijk alle fotos van de show op de site van fotograaf Sjoerd Jonkman.

Lees ook de reviews van de shows op de site van The Digitalistas.

Bekijk ook:

Lees ook