shop Drunk Elephant Protini™ polypeptide crème Deze crème zit boordevol collageenstimulerende peptiden maar ook met peptiden die voor huidontspanning zorgen. De gelcrème is luchtig en trekt snel in. Je huid krijgt glow! Bekijken Athena heeft op haar site een instructiefilmpje staan hoe je het product gebruikt: Met een vochtige kwast (wordt meegeleverd) op de probleemgebieden, […]

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Athena heeft op haar site een instructiefilmpje staan hoe je het product gebruikt:

Met een vochtige kwast (wordt meegeleverd) op de probleemgebieden, rond de ogen, voorhoofd, tussen wenkbrauwen, neuslippenplooi, een klein beetje crème aanbrengen. Vervolgens 7 minuten je gezicht bewegingsloos houden. Je kunt Athena zowel voor als na je make up opbrengen.

gertiTestresultaat Gerti 

Ik heb allebei geprobeerd. ’s Avonds na een drukke dag, ik was moe en mijn gezicht kon wel een oppepper gebruiken. Dat leken me de ideale omstandigheden om de 7 Minute Lift te proberen. Het is grappig spul. Je voelt je huid aanspannen. Je krijgt warempel echt het gevoel dat alles strak getrokken wordt. 7 minuten je gezicht niet bewegen is best te doen. Ik had wel de wekker gezet.

Ik wilde mijn minifacelift niet verpesten door te vroeg te bewegen. Inderdaad ziet mijn gezicht er na 7 minuten strak uit. Waar ik het product aangebracht heb, is de huid mat en poriën lijken minder zichtbaar. Maar dan, als ik mijn gezicht beweeg, zijn alle rimpels opeens veel zichtbaarder dan zonder de crème! En ik heb niet eens veel rimpels. Je kunt het vergelijken met een hard wordend masker. Als je je gezicht beweegt, breekt het masker in stukjes. Nou breekt deze crème niet, maar het effect is vergelijkbaar. De huid is zo strak aangespannen dat elke beweging een plooi (= rimpel) veroorzaakt.

Maar ik was nog niet uitgetest. Wellicht geeft Athena een beter resultaat als ik de foundation eroverheen aanbreng. In dat geval moet je 10 minuten wachten na het aanbrengen van je moisturizer. Maar ook nu heb ik het gevoel dat rimpeltjes zichtbaarder zijn dan zonder de crème.

Wat feiten op een rij:

Eerste ingrediënt op de lijst (na water): salicyl zuur. Ik heb het voor de test wel gedaan, maar normaal zou ik geen salicyl zuur zo dicht rond mijn ogen aanbrengen. Volgens het instructiefilmpje kun je de crème ook op je oogleden gebruiken. Maar of dat verstandig is…

Tweede ingrediënt: Acetyl hexapeptide-3, ook wel Argireline genoemd: Er schijnt één studie te bestaan waaruit blijkt dat acetyl hexapeptide-3 in een concentratie van 10% na 30 dagen gebruik de diepte van rimpels verminder tot 30%. Aangezien Acetyl hexapeptide-3 direct na salicyl zuur op de ingrediëntenlijst staat, is de concentratie maximaal 2%, maar waarschijnlijk veel minder.

Nou moet ik eerlijk zijn, Athena 7 Minute Lift belooft geen permanente vermindering van lijntjes, het is een instant lift.

Oké, je huid wordt strakgetrokken en als je de rest van de dag niet beweegt, zijn rimpels inderdaad minder zichtbaar. Maar in tegenstelling tot Botox worden de spieren niet lamgelegd waardoor het, voor mij althans, onmogelijk is mijn gezicht niet te bewegen. Daarbij vind ik dat strakgespannen gevoel niet aangenaam.

Helaas, geen Botox in een potje maar illusie in een potje voor 95 euro.

 

Lees ook