Volgens Baumann zullen er weer steeds meer olierijke producten op de markt komen als gevolg van de toename van plantaardige cosmetica.

01:30 - 00:54
luistertijd 01:30 - leestijd 00:54

Volgens Baumann zullen er weer steeds meer olierijke producten op de markt komen als gevolg van de toename van plantaardige cosmetica. Lees dus: plantaardige vetten. Maar moet je daar mee op passen met je vette of pukkelige huid?

Dat valt dus reuze mee, zegt ze. Sowieso hoeven mensen met een vette huid eigenlijk nauwelijks een moisturizer met vetstoffen te gebruiken zegt ze. Jammer dat ze hierbij niet ingaat op de vochtarme conditie die ook een vettere huid kan hebben, maar dat ter zijde. Ze waarschuwt voor de zg olievrije producten omdat die weer het silicoon dimethicone kunnen bevatten waar je juist weer pukkels van kan krijgen. Ze adviseert bijv dan ook een poederfoundation ipv een vloeibare foundation. Mensen met acne kunnen volgens haar prima een foundation gebruiken, de vetstoffen zouden geen invloed hebben op de acne.

Ze kent een aantal plantaardige vetten die ze de moeite waard van het gebruiken vindt: oa zonnebloemolie, olijfolie en evening primerose olie, ofwel teunisbloem olie. Ze waarschuwt verder tegen vette antizonnebrandmiddelen en de combinatie met zon, omdat uv-licht de porieverstoppende eigenschappen van vetstoffen in die producten kan versterken.

Lees meer op haar blog.

Lees ook:

Lees ook