Er was een perspresentatie op een druilerige, veel te koude dinsdagmiddag in het knusse Blauwe Theehuis in Amsterdam, georganiseerd door de dames van pr-bureau M/V Media uit Amsterdam.

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

Er was een perspresentatie op een druilerige, veel te koude dinsdagmiddag in het knusse Blauwe Theehuis in Amsterdam, georganiseerd door de dames van pr-bureau M/V Media uit Amsterdam. Even lekker bijkletsen over het nog altijd hippe, meer dan 157 jaar oude Amerikaanse apothekersmerk Kiehl’s, dat door L’Oreal werd overgenomen. Kiehl’s heeft 1 winkel in Nederland, in Amsterdam-Zuid. Niet veel, gelukkig accepteren ze wel e-mail bestellingen, dus postordering, en dat is fijn. Maar ook pr-matig was het de laatste jaren een beetje stil geworden. Zo’n opfrismeeting doet dan wonderen. Je hebt weer eens uitgebreid de tijd om je te laten bijpraten over het merk, zeker als er mensen worden bijgehaald die echt verstand van zaken hebben en ook nog eens heel onderhoudend zijn, zoals Idris!

Kiehl’s komt in dit eerste half jaar met een aantal nieuwe producten, waarvan er 1 absoluut opvallend is: een mascara! Geen high tech beloften of wimpers van 10 centimer lang, gewoon een fijn volume make-upproduct om je natuurlijke schoonheid te versterken. Kiehl’s is geen make-upmerk, het heeft verder alleen nog wat glosjes met een tint tegen droge lippen. Daarom is dit toch een bijzondere stap, waarvan overigens niet gezegd kan worden dat dit assortiment dan ook uitgebreid gaat worden. Het blijft vooralsnog een eenlingetje. Kiehl’s maakt graag gebruikt van plantenstoffen, in deze mascara zitten o.a. jojoba olie en acacia of wel Arabische was.

Om het groene gevoel verder te versterken is er deze maand, januari 2010, ook een Ecocert gecertificeerde lijn verschenen, Acai, met producten voor het gezicht. Gebaseerd op de krachtig antioxidatieve stoffen uit de Acai-bes (groeit aan de Acai palmboom) die in het Amazonegebied groeit.

Maar echt verrast waren we door de ultrafijne niet vette emulsies van de Dermatologist Solutions lijn! Een (hopelijk) probleemoplossende lijn bij rimpels, verslapping, pigmentatieproblemen, acne, overgevoeligheid, je kent het wel. Er worden hoge concentraties peptiden gebruikt, anti-oxidanten (C), sterk kalmerende stoffen in bijv. de Recovery lijn. Combinaties van stoffen waarover al veel geschreven is en mits in de juiste verhoudingen gedoseerd ook daadwerkelijk wat huidverbetering kunnen laten zien. Dat laatste is natuurlijk altijd een try &error, je moet het gewoon zelf uitproberen. Maar wat je direct kunt ervaren is het gevoel van een emulsie op je huid, en daarvan kunnen we zeggen: dat zit wel goed bij Kiehl’s, zeker als je niet van stevige cremes houdt, het liefst alles vederlicht wilt ervaren. We kennen inmiddels heel wat lezeressen die er een hekel aan hem om een creme als een jas over hun huid heen te voelen zitten.

Ook prettig is het dat er een enzympeeling is om de huid gladder te maken, zeker voor gevoeliger huiden goed om te weten! Volgens Idris zijn de Powerful Strength Line Reducing Concentrate (vit  C), de Line Reducing Eye Concentrate (oligo peptiden, vit C), Centella Recovery Skin-Salve (super kalmerend)  en de High Potency Skin Firming Concentrate (oligopeptiden, hyaluronzuur – collageen stimulerend), echte signatuurproducten uit deze lijn. En wie pigmentvlekken heeft zou ook de Highly Efficient Skin Tone Corrector met emblica, glycolzuur en hepes  moeten proberen. De cocktail zou in werkzaamheid vergelijkbaar zijn met 2% hydrochinon (de in Europa verboden stof die daadwerkelijk de huid kan bleken – verboden vanwege kankerverwekkende eigenschappen, vandaar cosmeticabedrijven nog altijd op zoek zijn en gaan naar equivalenten), zo belooft Kiehl’s. 

Lees ook:

Nog meer apothekers/doktersmerken:

Lees ook