Lucia schrijft ons: 'Ik ben namelijk nog steeds ontevreden over mijn oog-make-up, die ik maar niet goed lijk te kunnen krijgen.

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Lucia schrijft ons:

‘Ik ben namelijk nog steeds ontevreden over mijn oog-make-up, die ik maar niet goed lijk te kunnen krijgen. Ik heb een vrij breed gezicht (eerder vierkant dan rond), kleine neus, zware donkere wenkbrauwen en prima formaat groen-bruine ogen. Ik gebruik normaal gesproken weinig tot geen oogmake-up, vandaar dat ik er misschien ook niet zo goed meer in ben. Want steeds als ik mijn ogen wat zwaarder op wil maken voor een feestje, lijken ze al snel kogelrond te worden, alsof ze bijna los komen te staan van de rest van mijn gezicht. Alles is al snel te zwart of te zwaar, dus het komt regelmatig voor dat ik keer op keer mijn make-up er maar weer afhaal. En dat terwijl ik juist een amandelvorm probeer te maken, en bijna alleen natuurlijke kleuren gebruik. Wat doe ik verkeerd?

Met vriendelijke groet, Lucia

 

Dominique adviseert:

 

 

Hoi Lucia,

doordat je een wat breder gezicht hebt en juist een wat smallere neus met daarbij donkere wenkbrauwen worden de verhoudingen al wat groter.  Wat ik zou doen is om je gehele ooglid een kleur te geven en ga  (bepaal wat je die dag hebt, etentje, feestje of juist winkelen) bij de buitenkant van je ooglid iets verder door omhoog (lees klein beetje).

De volgende hele belangrijke stap is:  vervaag je aangebrachte oogschaduw van buiten naar binnen- en niet van binnen naar buiten. Om te voorkomen dat je een hangend ooglid ofwel een droevige blik krijgt. Als je van buiten naar binnen werkt, creeer je juist een optisch liftend effect.

Wat ik je dan verder zou aanraden is om een eyeliner te zetten. Dit is even oefenen, maar dan heb je ook wat. Zorg altijd dat je bij een eyeliner van binnen dun begint wat dikker gaat in het midden en dan weer dunner eindigt. Ook hier geldt weer: altijd ietsje omhoog eindigen met eyeliner om zo een opwaartse blik te creeren.  Ddenk aan Sophia Loren en haar amandelvormige ogen. 

Nog een om de zwaarte wat uit je wenkbrauwen te halen zodat ook je neus optisch iets meer ruimte krijgt:  epileer je wenkbrauwen bij de aanzet iets meer, dan lijkt je neus al minder smal. Maar wees voorzichtig hiermee, ik zou eigenlijk eerst een foto van je moeten zien om dit goed te kunnen beoordelen.

Succes! Dominique

Lees ook de andere make-uptips van Dominique in zijn rubriek.

Lees ook