Volg je het nog? Eigenlijk is het heel erg een insidersdiscussie.

01:07 - 00:40
luistertijd 01:07 - leestijd 00:40

Volg je het nog? Eigenlijk is het heel erg een insidersdiscussie. Het Franse Ecocert keurmerk verlangt dat cosmetica die dit keurmerk dragen voor 90% tot 95% uit biologisch geteelde plantenstoffen bestaan, de overige 5 tot 10% mag synthetisch zijn. In Amerika vindt men dit misleidend zo zou uit grootschalig onderzoek onder consumenten blijken. Het plantaardige keurmerk USDA maakt zich er nu sterk voor dat er ingegrepen gaat worden in deze misleidende standaard. Waartoe dat moet leiden, wordt verder niet aangegeven.

We kunnen ons wel voorstellen dat dit positief nieuws is voor het nieuwe keurmerk NaTrue, dat een zeer fijnmazig nieuw systeem heeft ontwikkeld met verschillende gradaties voor de puurheid van plantaardige cosmetica. NaTrue wil ook heel graag een grote speler op de Amerikaanse markt worden. Het natuurmerk Burt’s Bees in Amerika is bijv. al NaTrue gecertificeerd met een aantal producten.

Meer over de stellingname van USDA lees je hier.

Lees ook:

Lees ook