Beharing Lichaam

Ik heb zo’n last van overbeharing, wat moet ik doen?

overbeharing hormonale oorzaakWe kregen deze week een oproep binnen van een lezeres over haar overbeharingsprobleem. We hebben haar kwestie aan onze expert dermatoloog Ids Boersma voorgelegd. Lees het advies.

Mensje schreef ons:

‘Ik ben 24 jaar en ben in hormoonbehandeling voor vermoeidheid. Bij deze arts heb ik ook voor het eerst over mijn overbeharingsprobleem durven spreken.
Ik slik inmiddels schildklier- en slaaphormoon, smeer een hormonale ‘oestrogenengel’ (wegens een tekort aan vrouwelijke  hormonen). Ook neem ik bijkomende hormonen en vitaminen. Dit is allemaal erg duur en verbetering qua vermoeidheid is er we,  maar ik krijg de indruk dat de beharing juist verergert!! Dit is voor mij niet erg logisch. 

Vier tot vijf jaar geleden zeiden ze na echo van mijn eierstokken (ik had veel pijn) dat er niks mis was,hoewel eentje dubbel zo groot was(!??) Maandstonden zijn regelmatig nu maar die verrekte beharing verknoeit mijn sociaal leven. Heeft iemand een idee welke stappen ik nog kan ondernemen?’

Ids Boersma adviseert:

‘Maak een afspraak met een endocrinoloog om je medicatie eens grondig onder de loep te laten nemen. Ik maak uit jouw verhaal op dat je al last van overbeharing had voordat je aan de hormoonbehandeling begon. Deze overbeharing kán een hormonale oorzaak hebben, maar dat is op grond van dit verhaal niet duidelijk. 

Veel sterkte en hartelijke groet,

 Ids Boersma, dermatoloog Intermedica Kliniek

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

 • Hallo,
  Is er ook iets bekend over het ontharingsproduct “Bioxet”.

  Groetjes,

  Sajieda

 • Naast het feit dat je inderdaad de oorzaak van je probleem duidelijk moet krijgen, kun je je overbeharing laten verwijderen door middel van laserontharing. De Soprano laser is de beste van dit moment. Veel verzekeraars vergoeden (gedeeltijk) de behandeling. Vraag wel goed naar de voorwaarden bij je verzekering, zodat je een behandelaar kiest die hier aan voldoet.

  Succes, dit is niet makkelijk,
  Jessica

  P.s. Heb je een inwendige of een uitwendige echo van je eierstokken gehad? Als je alleen een uitwendige echo (op je buik) hebt gehad, vraag dan een inwendige aan bij een gynaecoloog.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.