Make-up Nagels

De echte fan heeft OPI Suede lak

OPI suede lookKlopt, maar who cares? Sinds wij de founding mother of deze hippe lakjes persoonlijk geinterviewd hebben, zijn wij bewonderaars van de lakjes OPI suedeincluis de kekke namen die telkens weer bedacht worden. Neem nu dus die serie van eind 2009, de suede lak. Helaas kwamen alle zes de lakjes totaal kapot met de post bij ons aan, dus moeten we ons beperken tot de foto’s, maar het ziet er allemaal spannend genoeg uit om te vermelden!

Deze serie heeft  dus een suede look. Op beeld lijken er glitters in te zitten, maar de lak schijnt niet te glitteren, de deeltjes zorgen juist op de nagel voor die beetje stoffige look die zo kenmerkend is voor suede. En de kleuren? Ah, spannend als altijd. Het zijn overigens bestaande kleuren (en bestaande namen), maar nu dus in een suede uitvoering: russian navy, you don’t know jacques, lincoln park after dark, suzi skis in the pyrenees, Ink en we’ll always have paris.

Goed om te weten trouwens is dat deze lakken vrij van toluleen, DBP of formaldehyde zijn.

Heb jij ze al geprobeerd? Wat vind je ervan?

Lees ook:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

25 reacties

 • @Monique, dat men in de US terugkomt op al die glycolpeels kan ik me best voorstellen. Het is daar zo gemakkelijk om professionele peelings online te bestellen om thuis zelf te doen. Dat kan natuurlijk net zo’n gruwelijke gevolgen hebben als de @home injectables die je laat zien in een van je videojournaals.
  Mijn eigen ervaring is wel dat van 3-4 per week een milde peeling mijn huid er glad en stralend uit gaat zien. En af en toe een maandje niks, de huid wat ‘rust’ geven.

  Back to topic. Met die suede en matte lakjes kun je leuke nail art maken. De combinatie van mat en glans geeft een leuk effect. Niet zo mijn ding, maar ik kan er bij anderen met bewondering naar kijken.

 • @gerti, toch is het apart, want die zuren is inderdaad een heel amerikaans verhaal, in europa is het nooit zo grootschalig van de grond gekomen als daar en nu hoor je daar toch ook artsen er tegen in verweer komen omdat overmatig gebruik van zuren de huid steeds kwetsbaarder maakt.

  welke sites ken jij in amerika allemaal die ‘kritisch’ naar cosmetica kijken? ik ken er misschien maar drie waar ik serieus vertrouwen in heb, omdat de personen er achter ook feitelijk na te checken zijn en een reputatie hebben.

 • US is niet per se beter, heeft wel meer keuze, bijv in AHA crèmes en daardoor goedkoper. En er zijn gewoon wat meer Amerikaanse beautysites zoals beautyjournaal die kritisch naar de beauty markt kijken :).

 • @gerti, maar dan is dat handvol retailers dat hier opi verkoopt toch een dief van eigen portomonnee? hoeveel klantjes lopen ze wel niet mis doordat het op ebay zo goedkoop te halen is?

  waarom hou je nog steeds de US ontwikkelingen bij?
  – geloof je dat wat daar vandaan komt beter is?

 • Een kanttekening bij de OPI prijzen in de US. De webshops waar ik mijn OPI’s koop, zijn groothandels die ook aan particulieren leveren. Gewoon in de winkel kost een OPI volgens mij $9. Heel wat meer dan de $5 die ik online betaal. Daar staat tegenover dat bijna alle winkels erg vaak aanbiedingen hebben, zoals 2 voor de prijs van 1. Dat zie ik hier helaas nooit.

  @Monique, dat verschil in productontrwikkeling tussen Europa en Amerika was een paar jaar gelden helemaal grappig. Amerikanen kochten in Europa spf crèmes van La Roche Posay, Avène en Bioderma (Tinosorb en Mexoryl waren nog niet door FDA goedgekeurd). Ook de retinal producten van Avène werden hier gekocht. Terwijl wij Europeanen anti-aging serums en AHA en BHA crèmes in Amerika kochten.
  De laatste jaren zijn EU en US wat dichter naar elkaar gegroeid, maar ik hou nog steeds de Amerikaanse ontwikkelingen bij en deins er niet voor terug in de US te bestellen, of op ebay.

 • @Barbara en Lushious Babe, ik ben al jaren niet meer op ebay geweest. vroeger was het een veiling, zo is het ooit begonnen.

  het is dan toch wel interessant dat een nederlandse importeur het waagt om een distributie van opi hier op te zetten. ben dan toch wel erg benieuwd hoeveel markt hij ermee bereikt, als we weten dat vooral consumenten het online halen voor de helft van de prijs.

  die Nl webshop wordt waarschijnlijk niet toegestaan om de markt hier te beschermen.

  je ziet vaak wat in amerika al geruime tijd uit is, pas later hier komt en een beetje kenner zucht dan eigenlijk vermoeit ‘daar heb je ze dan, maar het is al oud nieuws’

  ik zie dat ook met cosmeticamerken waarin actieve stoffen zitten die tien jaar geleden veel stof deden opwaaien vanwege hun innoviteit. als die merken nu naar europa komen, krab je toch ook achter je oren hoor als kenner (moi). neemt niet weg dat wat werkzaam is, niet verloochent moet worden, wat goed is, is goed, maar de ontwikkelingen gaan wel door, zeker bij de grote spelers en zij hebben dan toch de grootste invloed op het aankoop gedrag van consumenten.

  alles gaat zo snel tegenwoordig dankzij internet!

 • Op Ebay verkopen heel veel “normale” winkels hun assortiment, dat is vooral Amerikaanse winkel nu erg gunstig, zeker gezien hun klandizie uit Europa. Wij zijn blij met hun lage prijzen en zij met onze dollars…

  En de prijzen die je betaalt op Ebay zijn normale winkelprijzen, dus geen veilingen. Ebay is feitelijk een grote webshop! En er zijn ook heel veel nagellakwebshops die zeer voordelige verzenden naar het buitenland.

  En dan te bedenken dat OPI zo naief is om te denken dat wij Nederlandse nagellak liefhebbers allemaal EUR 13,95 per potje eraan gaan uitgeven…ze staan niet eens een Nederlandse webshop toe!

  Maar on topic, de OPI suede is natuurlijk al behoorlijk oud nieuws, wij hebben de eerste swatches in september 2009 al laten zien, maar ik hou van die lakjes, vooral als je erg veel haast hebt en toch de nagels nog even wil lakken….de volgende dag moet je wel weer bijwerken want echt lang blijven ze niet zitten….maar het mag de pret niet drukken hoor!

 • @ Monique,
  nope, je hebt ook ‘Buy Now’ aanbiedingen tegen een vaste prijs, meestal e-shops binnen eBay, daar koop ik mijn lakjes.
  Heb besteld bij beautyzone2007 en cleopatrastyleusa, beiden prima service!
  Och, eBay is zo’n uitvinding!

 • @barbara, maar op ebay wordt het geveild, dus het is maar net wat men er voor over heeft. toch?

  denk je dat het daar ook om grote partijen gaat, of zijn het enkele stuks die door consumenten verkocht worden (of zit er professionele handel achter)?

 • @ Gerti
  dat was me ook al eens opgevallen. Maarja, bestellen uit de VS is geen probleem voor mij dus ik vind het allemaal prima

 • @Barbara, ik had ook een mooie paarse in mijn hand… Maar eerst deze 2 proberen. Ik heb nog zo veel ongebruikte lakjes ;).

  Overigens staat op de OPI lakjes uit Amerika een adres in Helmond. Dat maakt de NL prijzen helemaal absurd.

 • @Monique, het is misschien niet de bedoeling om een topcoat te gebruiken, maar ik vind het wel mooier :).

  Die matte trend is niet echt mijn ding. Je ziet ook elk richeltje, elke onregelmatigheid. Geef mij maar mooi strak gelakte nagels in een kek kleurtje. Vandaag 2 Herome lakjes gekocht, groen en teal. Ben benieuwd naar de kwaliteit.

  OPI in de US bestellen is overigens niet duurder. Ik betaal $7 per flesje, incl verzendkosten. Je moet er dan wel een paar bestellen.

 • PS. Kapot aangekomen? Dat is ook raar, zeg, dat glas is heel dik! Ik bestel al mijn OPI lakjes vanuit de VS en nog nooit is iets kapot aangekomen… 🙁

 • Ik heb één suede lakje van O.P.I. (Suzi Skis in the Pyrenees) en het is even wennen, maar wel mooi. Ik vind het lakken wel lastiger dan bij ‘gewone’ lak. Gerti gaf me ook al de tip om eens een topcoat te gebruiken. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar zal ik zeker eens doen. Dan is het semi-matte effect vast weg zoals Monique zegt, maar misschien ook wel weer heel mooi.

 • @gerti, ik begrijp bij dit soort lakken juist omdat ze een matte finish beogen dat je dus geen toplaag erover heen moet doen, dan is het effect weg. het is dus ook niet de bedoeling dat ze glitteren, maar suede achtig qua look blijven.

  heb je de matte laks ook al eens gebruikt? ik vond ze wel apart en vernieuwend in die matte versie.

 • De suede lakjes zijn erg bijzonder. Ze brengen een beetje vreemd aan, de lak heeft iets poederigs, alsof je met typex lakt. Zonder topcoat heeft de lak een matte finish. Met glanzende topcoat vind ik de lak mooier. De sprankeling van de glitter komt dan beter tot zijn recht.

  Alhoewel de kleuren naar bestaande kleuren genoemd zijn, lijken ze totaal niet op de originele kleuren. De originele kleuren zijn cème lakjes, zonder shimmer of glitter. Ook zijn de originele lakjes veel donkerder dan de suede versies.

  Waarom ze deze lakjes suede noemen, begrijp ik niet zo goed. De finish roept bij mij niet de associatie met suede op. Maar mooi zijn ze wel :). De houdbaarheid is helaas wel iets minder.

  Mijn favoriete kleuren zijn Ink en Lincoln Park After Dark.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.