Gezicht Lichaam Make-up

Top 10 van goede beautyvoornemens

Skincare resolutionsWij houden erg van de blogs van deze Amerikaanse studente dermatologie op haar website Futurederm.com. Nu heeft ze ook de moeite genomen om een leuk top 10 lijstje samen te stellen. Doe je voordeel ermee:-)

1. Ga nooit zonder een uv-beschermend filter over de huid gelegd te hebben, de deur uit

2. Ga sporten. Bewegen verlaagt de aanmaak van stresshormonen en zo worden dus ook allerlei ontstekingsreacties afgeremd. Door het zweten kan ook je huid even lekker uitwasemen (geen make-up op doen dus)/ Bovendien vergroot sporten je gevoel van eigenwaarde en je lichaamshouding.

3. Maak je huid elke ochtend en avond schoon met een mild reinigingsproduct en smeer er daarna een moisturizer op. Niet te dik, gewoon dunnetjes en op heel vettige gezichtsdelen hoeft het niet.

4. Investeer in een goede creme, doe er niet te lullig over. Zoek gewoon net zo lang door tot je producten hebt gevonden die jou het prettige huidgevoel geven wat je nodig hebt. Geloof niet dat rimpels verdwijnen, doe het daar vooral ook niet om.

5. Maak je make-upkwasten regelmatig schoon om bacterievorming te voorkomen.

6. Loop je al langere tijd met huidklachten rond? Ga dan nu eens naar de dermatoloog. Vaker dan je voor mogelijk hield kan deze medisch specialist iets voor je huid doen. De ontwikkelingen staan niet stil en steeds meer huidartsen krijgen ook aandacht voor de cosmetische aspecten van een huidverzorging van een aangedane huid. Wie een goede arts zoekt, kan ons ook altijd een mail sturen!

7. Ga meer ontspannen! Zo verlaag je de stresslevels in je gehele lichaam en dat komt ook het orgaan de huid ten goede.

8. Stop met dieten! Het jojo-effect dat er vrijwel altijd mee gepaard gaat is een aanslag op de conditie van je huid. Hij verslapt en veroudert sneller dan je lief zal zijn.

9. Neem eens een voedingssupplement voor de huid. Diverse grote merken bieden programma’s aan en bekijk maar eens hoe je huid eruit ziet en aanvoelt als je min. een maand lang geslikt hebt. Wil je tips over merken? Mail ons gewoon:-)

10. Houd je goede voornemens vooral vol.

Uitgebreidere uitleg over deze tips lees je hier.

PUNT 11 – TOEVOEGING VAN BEAUTYJOURNAAL:

  • Ga vooral eens gezond eten. Verse voeding: groenten en fruit, sappen of als happie om je tanden in te zetten. Het is natuurlijk erg on-Amerikaans om dit te adviseren en des te meer Europees. Koop een fruitjuicer en ga mixen. Supergezond. Lees onze tips hier maar eens: tien goedkope beautytips en koop vooral het boek van sapmaster Jason Vale!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.