Olie? Als we dat woord horen krijgen we niet meteen positieve associaties.

02:16 - 01:21
luistertijd 02:16 - leestijd 01:21

Olie? Als we dat woord horen krijgen we niet meteen positieve associaties. We denken eerder aan dorre bossen haar die toe zijn aan een laatste redmiddel: baggervette olie. Nee, da’s niets voor de Nederlandse vrouw met een gemiddeld genomen melk-boeren-honden-haar (of is dit zonder verbindingsstreepjes?).

Maar goed, we kennen Joico als een heel goed kappersmerk. We hebben inmiddels al diverse shampoo’s uitgeprobeerd en we zijn er tevreden over.Maar nu dus die – hou je vast, daar komt weer zo’n veel te lange naam – K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil. Een pompflesje met inderdaad een olieachtige substantie. Je moet een aantal druppels in je hand uitwrijven en over het haar verdelen – na het wassen en voor het stylen. Umpf-als je daar maar geen slappe hap van over houdt.

We lezen de verpakking er nog maar eens op na, er wordt beloofd:

Waterafstotende eigenschappen, een langer houdbare kleur van je geverfde haar, vermindert de kans op het breken van het haar, geeft glans en versnelt het drogingsproces, heeft uv-werende bestanddelen, verzwaart het haar niet.

Kortom, als je dat leest dan denk je: dit wil ik allemaal! En wat schetst onze verbazing? Het spul is totaal niet vet op je haar, je haar voelt veerkrachtiger aan, ook na het stylen, de glans is diep en prachtig en vochtig weer heeft veel minder impact op je gestylde coupe dan zonder een product als dit. Joico meldt er overigens wel bij dat als je haar echt extreem fijn en slap is, dit product niet geschikt is.

Of je haar minder snel breekt en de haar langer in de groeifase blijft, zoals ook een van de claims luidt, weten we niet. Dit is zo verschrikkelijk moeilijk te testen, dat zou echt onder begeleiding van wetenschappers moeten gebeuren. Wij gaan dus gewoon fijn af op de instant resultaten.

Wat een kwaliteitsproduct is dit. Joico maakt ons blij. 100 ml kost 29,90, vanaf januari bij Joico kappers te koop.

Lees ook:

 

Lees ook