Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de klassieke rozengeur is vanuit een oeroude traditie (oorsprong midden oosten) een mannelijke geur! Ja zeker, en die warme contreien is dat het nog steeds.

01:40 - 01:00
luistertijd 01:40 - leestijd 01:00

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de klassieke rozengeur is vanuit een oeroude traditie (oorsprong midden oosten) een mannelijke geur! Ja zeker, en die warme contreien is dat het nog steeds. Maar nu zou je hem beter androgyn kunnen noemen. In het westen zijn maar weinig merken die deze bloem in een mannenparfum opnemen, daarom is het ook zo leuk dat het hippe New Yorkse geurhuis Le Labo dit wel heeft gedaan.

Rose 31 was een van de eerste geuren waarmee men uitkwam. En nu komt de aap uit de mouw, want het is natuurlijk geen echte rozengeur. Een zweem van frisse rozen ruik je heel in de verte, als een onzichtbaar aura. Wat je vooral ruikt is een knisperend, droge, houtachtige geur, opgebouwd uit vetiver, ‘Oud’ hout, ceder, musk, een warmer olibanum, kruidig komijn l en dus voor het kader een verfijnde roos.

Ik geloof niet dat ik het lekker zou vinden als mijn man het zou dragen, het is te droog, maar het concept is wel leuk. Naarmate je hem langer draagt komt de frisheid van de roos, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn wel wat meer naar boven en trekt daarmee de droogheid van de houtcomponenten meer in balans. 50 ml kost 110 euro.

Wat wij trouwens wel onvergetelijk lekker vinden is de Neroli 36, maritiem-achtig zoet, met Neroli in de basis.

 

 

Meer geurinspiraties opdoen?

Lees ook