Douchen en baden Lekker smeren Lichaam

Joepie! Helft Nederlanders gaat NIET dagelijks onder de douche!

Hoe droger je huid van nature is, hoe meer gewoon water en reinigingsmiddelen de huid kunnen irriteren. Een heel droge huid heeft een slecht functionerende huidbarriere en die krijgt telkens bij een wasbeurt weer een optater. De huid gaat jeuken, kan rode vlekken krijgen en voelt superschraal aan. Als het buiten ook nog eens droog en koud is, wordt dit effect ook versterkt.

Wij dachten altijd dat inmiddels hele volksstammen al twee keer per dag onder de douche staan, maar als we Palmolive mogen geloven gaat nog niet eens de helft dagelijks onder de douche: ‘De ‘modale doucher’ doucht gemiddeld precies 7 keer per week, dus dagelijks één keer. Bijna de helft van de ondervraagden doucht minder vaak en bijna een kwart vaker.’

En ja, wij vinden dat prachtig, want het hoeft ook helemaal niet! Gezicht, oksels, geslacht en anus dagelijks wassen is meer dan voldoende (tenzij je natuurlijk gesport of anderszins heftig gezweet hebt – als bouwvakker of zo-), maar het merendeel van de bevolking werkt in dienstverlenende functies en zit fijn op de krent de hele dag.

Op je huid leven talloze bacterien die je hard nodig hebt om die huid gezond te houden. Was je ze eraf, gaat er weer een aantal uur overheen voordat de balans weer hersteld is.

Last van een droge huid?

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

  • Misschien is elke dag douchen niet nodig om schoon te worden. Maar uh, wel om wakker te worden ;).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.