Met als gevolg (yes!) dat ik afgelopen vrijdag een Personal Perfume Profiling mocht doen bij Carien van de Annindriya Lounge in Amsterdam.

02:11 - 01:18
luistertijd 02:11 - leestijd 01:18

parfumconsult Met als gevolg (yes!) dat ik afgelopen vrijdag een Personal Perfume Profiling mocht doen bij Carien van de Annindriya Lounge in Amsterdam. Een fijn vooruitzicht; een professional die je helpt je holy grail parfum te vinden!’‘Ik werd warm onthaald in de lounge in Amsterdam Oud-Zuid en toen ik het indrukwekkende assortiment niche-parfums zag, dacht ik al: ‘Sluit mij hier maar een nachtje op, kan ik lekker rustig alles uitproberen’. Maar de pret begon eigenlijk al thuis, door het invullen van een vragenlijst met geuren waar je wel of niet van houdt. 

Tijdens de sessie kreeg ik uitleg over de werking van ons geurstelsel en mocht ik ruiken aan afzonderlijke ingrediënten die gebruikt worden in parfums. Om daarna door middel van geurstaafjes met zogenaamde geurfamilies aan te geven wat me wel of niet aanspreekt. Na het selecteren van bepaalde moodboards en het beantwoorden van vragen over mijn karakter, probeerde Carien een goed beeld te vormen van de geuren die bij mijn persoonlijkheid zouden passen. Daarna mocht mijn reukorgaan even bijkomen –  overigens geen luxe – want Carien selecteerde een aantal parfums voor me, spannend! 

Tussendoor nog even een praatje gemaakt met Tanja Deurloo. Uit de selectie, koos  ik een top 4 om op de huid te proberen. Het werd me tijdens de sessie steeds duidelijker van welke ingredienten en geurfamilies ik houd, erg handig om te weten wanneer je een nieuwe geur wilt uitzoeken. Ik blijk van de houtgeuren te zijn met frisse topnoot zoals mandarijn of bergamot. Na tweëenhalf uur vertrok ik helemaal happy met overheerlijke fles parfum en mijn persoonlijke geurprofiel. Geweldige middag, ik kan niet wachten tot ik weer de bodem van een parfumfles heb bereikt en ik van mezelf weer een bezoekje aan de lounge mag afleggen! ‘

Monique Hagenouw

Bekijk ook:

Lees ook