Beeld: Miranda Kerr tijdens VS show 2009 ‘Het was the bomb!’, vertelt Siko dol enthousiast.

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

 

Beeld: Miranda Kerr tijdens VS show 2009

‘Het was the bomb!’, vertelt Siko dol enthousiast. Hoe hij in het hol van de Angels terecht kwam als nuchtere Hollandse kapper? Dankzij topkapper Laurent Philippon, de man die Siko eerder dit jaar tijdens de Paris Fashion Week ook al mocht assisteren. Laurent was zo blij met Siko dat hij hem benoemde tot eerste assistent tijdens het jaarlijkse VS-spektakel.
‘ Om acht uur ’s morgens moest alles klaar staan. Daarna druppelden een voor een alle modellen binnen. Ik heb nog nooit zoveel grote namen in een ruimte gezien. Zo bijzonder. Natuurlijk zorgden al deze meiden voor een mediaspektakel van heb ik jou daar! Er liepen de hele dag wel 40 cameraploegen backstage en ook nog eens tientallen journalisten. Die meiden werden de hele dag geïnterviewd en gefotografeerd. Zelfs toen ze in de line-up stonden voordat ze op moesten werden ze nog omringd door pers. Zo’n groot PR-spektakel als dit kennen ze nergens. Na de Superbowl is de show van Victoria’s Secret ook de best bekeken uitzending op Amerikaanse televisie.’

Siko en de rest van zijn team hadden gelukkig geen last van al deze heisa. ‘ Nee hoor, het ging allemaal heel vlot. Er waren 33 modellen en we werkten met een groot team (alleen al 22 assistenten) dus de sfeer was heel relaxed.’

Nog opmerkelijke dingen gezien/meegemaakt? ‘ Ja, natuurlijk. Zoals altijd! Heidi Klum bijvoorbeeld. Zij had een eigen kleedkamer omdat ze net 5 weken geleden is bevallen van een kindje. Ze kreeg een korset aan met veel tierelantijntjes om alles maar te verdoezelen. Nu zijn Amerikanen sowieso vrij preuts en moesten blote billen en borsten bedekt worden met vleugels en andere versieringen. Eén model liep in een string op de catwalk en ik weet zeker dat ze dat eruit knippen als het straks op televisie komt.‘  Ook de beveiliging was volgens Siko over de top. ‘ Zelfs bij de Oscars breek je nog sneller in. Iedereen had een persoonlijk pasje met daarop allerlei gegevens. Zelfs je lengte werd vermeld. Alles stond opgeslagen op een speciale chip dus kopiëren was echt onmogelijk.’
En verder? ‘Miranda Kerr! Het meest geile model ever!’  Ik lach en vraag wat er met haar is. ‘ De agent van Laurent kwam ’s middags naar hem toe en vroeg of hij mee wilde naar het hotel tegenover het showgebouw. Daar zat topmodel Miranda Kerr te wachten op een covershoot voor de Duitse GQ en Laurent moest haar haar doen.  Hij had geen zin en stuurde mij ernaar toe! Hoe cool! Mijn werk staat dus straks op de cover van het decembernummer van de Duitse GQ. Met Miranda Kerr in de hoofdrol nog wel. Ze was trouwens vreselijk met me aan het flirten…’  Wat? Vertel! ‘ Nee, daar kan ik verder maar beter niets over zeggen…’  En zo eindigt het sprookje van Siko. Een sprookje vol met de meest sexy vrouwen ter wereld en niet te vergeten heel veel mooie coupes! (niet te verwarren met cups heren!) Want daar ging het Siko natuurlijk allemaal om…

 

Lees ook