Het juwelenhuis Van Cleef & Arpels kwam bij mij als tiener voor het eerst in het vizier met het parfum First - ontwikkelt door mijn lievelingsparfumeur Jean-Claude Ellena (die ik onlangs weer persoonlijk mocht spreken!).

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Het juwelenhuis Van Cleef & Arpels kwam bij mij als tiener voor het eerst in het vizier met het parfum First – ontwikkelt door mijn lievelingsparfumeur Jean-Claude Ellena (die ik onlangs weer persoonlijk mocht spreken!). Het was niet mijn geur, maar later ontmoette ik vele vrouwen die er wel voor gingen. Een koninklijk juweel van het huis heb ik me nooit kunnen veroorloven, hoewel ik menigmaal heb weggezwijmeld bij foto’s van beeldschone brochures in de juwelenboeken die hier op kantoor ons kast sieren.

Gelukkig is er nu wel iets anders binnen handbereik van dit prachtige huis. De zesdelige parfumcollectie Collection Extraordinaire. Bloemengeuren, maar dan wel echt heel verfijnd samengesteld. Gegarandeerd! Neem Orchidee Vanille : zacht en mild, vrolijk en innemend dank zij een mooi vanille akkoord dat wordt verfrist met orchidee. Als een pashima sjaal die je blote velletje omhult en heerlijk warm houdt, winters warm.

Of Muguet Blanc met als hoofdbloem lelie van dalen, een supervrolijke, elegante, lenteachtige noot. Groen en lief. Of Lys Carmin, licht peperig met een vage geur van zoete lelies, kruidig en toch ook licht fruitig. Bijzonder! En Gardenia Petale is een tropisch bad vol witte bloemen, met gardenia in de hoofdrol. Chic, vrouwelijk, een parfum waarmee je altijd op het toneel mag verschijnen. Tot slot zijn er nog de houtachtige, kruidige geuren zoals het uniseks Cologne Noir en het iris-aprfum Bois d’Iris, houtachtig, zalvend maar ook licht fris.

Schrijf er maar een op je verlanglijstje voor de feestdagen, want dit zijn parfums om cadeau te krijgen. 75 ml eau de parfum kost 130 euro, in een spray flacon.

Meer parfum ruiken?

In deze parfumfilms met geurexpert Tanja Deurloo doe je zeker inspiratie op:

Volgende week verschijnt onze film over de Roaring Twenties & Perfume!

 

Lees ook