Beste Monique , ik zou eens aan Mardge willen vragen wat zij kan doen tegen acne-littekentjes.

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

BioskinjettingBeste Monique , ik zou eens aan Mardge willen vragen wat zij kan doen tegen acne-littekentjes. Ik heb er een aantal rond mijn kin en ik zie naarmate ik ouder word (ben nu 41) dat ze zichtbaarder worden. Ik hoor wel eens over massages of peelings. Maar wat werkt nou echt en ook langdurig? 

Netty

 

Beste Netty,

Acne littekentjes zijn eigenlijk wel heel goed te verbeteren. Of ze echt helemaal weg kunnen hangt af van hoe diep de putjes zijn.

1.Peelings verfijnen de huidstructuur in zijn totaliteit en maken de littekentjes dus ook minder zichtbaar. om een echt effect te krijgen zul je wel iets intensiever moeten peelen met meerdere AHA peelings achter elkaar of met een TCA peeling. Met een AHA peeling blijf je toonbaar maar je zult zo’n 6 weken achter elkaar een behandeling moeten ondergaan. Met een TCA peeling ga je echt volledig vervellen en ben je dus even een paar dagen niet toonbaar. Ook kan er gewerkt worden met kruidenpeelings.

2.Massages : pincement massage ( plukbewegingen) of een bindweefselmassage zijn goed voor de huid te stimuleren. Het huidbeeld zal opknappen en verklevingen worden losgemaakt maar opzichzelfstaand mag je niet verwachten dat de putjes gaan verdwijnen. Dit zul je dus kunnen combineren met andere behandelingen zoals peelings.

3.Een specifieke techniek voor acnelittekens is ‘subcision’ . Mijn gepatenteerde techniek BioSkinJetting® is hierop gebaseerd. De basis hiervan is het verbeteren van acneputjes en littekentjes. Met een heel fijn naaldje wordt onder het littekentje een paar krasjes gezet. Hierdoor gaat het littekentje opgevuld worden met lichaamseigen collageen.

Deze techniek gebruiken we ook bij rimpels. Voor rimpels moet je het regelmatig herhalen omdat de veroudering natuurlijk doorgaat maar mijn ervaring met littekens ( nu 10 jaar) is dat het resultaat dat wordt behaald ook blijft. Het meest effectief vind ik de combinatie van peelings + BioSkinJetting.

Hartelijke groet, Mardge Pascaud

Wil je zien hoe de behandelingen van Mardge worden uitgevoerd? Onze visagiste Lydia le Loux onderging ze, en wij hebben ze gefilmd!

Lees ook deze adviezen van Mardge voor je huid.

Lees ook