A Woman’s Perfume tells more about her than her handwriting”, zei Christian Dior ooit.

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

 

annindriya_deurloo04A Woman’s Perfume tells more about her than her handwriting”, zei Christian Dior ooit. En niet alleen Tanja, maar ook Monique, oprichtster van dit beautyportal, is van mening dat het in de stortvloed aan nieuwe geuren die jaarlijks op de markt komen, steeds moeilijk wordt om nog een persoonlijke geur te ontdekken. Een parfum dat echt bij je past. In navolging van de exclusieve parfumerieën in Londen, Parijs en New York heeft nu ook Amsterdam een haute parfumerie, waar parfum professionals je op weg helpen om je ultieme parfum te ontdekken: Perfume Lounge in Amsterdam.

Natuurlijk moet er gewerkt worden. Voorafgaand aan het consult moet je een vragenlijst invullen met herinneringen aan geuren, je lievelingsparfums door de tijd heen, de geuren die je nooit lekker vond, wat geur voor je betekent en wat je hoopt te ontdekken bij Tanja Deurloo.

Geurverslaafd

Een van de wonderlijkste zaken waar ik zelf achterkwam tijdens mijn persoonlijke consult bij haar is dat ik een geurjunkie ben! Ik heb op mijn Tanja Deurloo in the Perfume Loungebureau voor mijn beeldscherm altijd een batterij geursamples staan en als ik een stevig verhaal moet schrijven stop ik af en toe om weer even aan een geurstaafje te ruiken. Waarom ik dat doe? Om schrijven erom vraagt dat je energie van binnen naar buiten moet stromen, dat beeldscherm op om een verhaal vorm te geven. Door weer even aan een parfum te ruiken, keer ik terug naar binnen en daarmee dus ook de energie. Het geeft verdieping. Klinkt dat filosofisch? Wellicht wel, maar zo werkt de kracht van geur nu eenmaal op mij in. Ik draag ook nooit een parfum voor een ander, alleen voor mezelf.

Uit mijn comfortzone

Omdat ik van nature vooral citrus in de top (echt vette citrusgeuren!), witte bloemen in het hart (lelie van dalen, kamperfoelie) en vanille in de basis houd, vonden we het een spannende uitdaging om mij uit deze comfortzone te halen en mij ook kennis te laten maken met andere geurfamilies, bijvoorbeeld de groene chypres. Heerlijk veilig zijn voor mij bijzondere geuren als APOM Femme van Maison Francis Kurkdjian en Honore des Pres van Olivia Giacobetti – ja, ik zie je denken: ik ken die geuren niet! Nee, dat klopt- want Tanja verkoopt ook heel bijzondere geuren in haar Perfume Lounge die zij vaak exclusief mogen voeren in Nederland! Geuren buiten mijn comfort zone zijn Sacrebleu Intense van Nicolaï en Nuit de Noël van Caron omdat deze oriëntaals kruidig zijn en de 100% natuurlijke Chapter 7, een intrigerende Roos-Tuberose combinatie van de Zuid-Afrikaanse wonderneus Tammy Frazer. Hmmm….

Verrukt ging ik de deur uit na zoveel heerlijks geroken te hebben, met een fraai verpakte flacon van mijn net ontdekte parfum. Wat een luxe, wat een genot, zo’n persoonlijk parfumconsult. Het is een unieke ervaring in ook nog eens een heel bijzondere luxe omgeving!

Haar Personal Perfume Profiling vindt alleen op afspraak plaats. En wie echt all the way wil gaan kan gebruik maken van de Bespoke Service. Een gerenommeerd parfumeur zal voor jou een parfum op maat maken, de ultieme vorm van exclusiviteit en individualiteit. Het is natuurlijk voor haar en hem!

The Annindriya Perfume Lounge, Cornelis Krusemanstraat 25, 1075 NC Amsterdam

Mail & Win!

Een uniek parfumconsult bij Annindriya ter waarde van 90 euro! Wat een heerlijk cadeau zo voor de feestdagen! Motiveer je inzending met wat geur voor jou betekent. De meest boeiende 3 verhalen komen in aanmerking voor dit unieke cadeau. Stuur je verhaal naar info@beautyjournaal.nl, o.v.v. Perfume Lounge

Bekijk ook onze nieuwste parfumfilm met Tanja Deurloo over parfums uit de Roaring Twenties en hun comeback.

Lees ook