Vriendinnen duiken altijd mijn beautykast in om de in hun ogen veel te dure make-upjes uit te testen.

01:57 - 01:10
luistertijd 01:57 - leestijd 01:10

Vriendinnen duiken altijd mijn beautykast in om de in hun ogen veel te dure make-upjes uit te testen. Ik vind alles prima en laat ze lekker smeren.  Ik ben het inmiddels gewend en word niet meer gillend gek van een Chanel lipstick of Dior oogschaduw.

Vorige week werden de rollen echter omgedraaid bij ons in huis. Mijn vriendin en tevens huisgenoot heeft net als ik ook last van acne op en rondom de kin en ze had haar oneffenheden perfect gecamoufleerd. ‘ Wat heb je opgesmeerd?’, vroeg ik verbaasd. ‘ Ehm, foundationmousse van Essence’, bekende ze. Onmiddellijk dook ik haar make-up tas in. Ik moest die mousse ook eens uitproberen. Bij mij was het resultaat al net zo goed dus ik ging hem onmiddellijk halen. De zachte structuur was perfect om kleine, rode vlekjes mee te camoufleren.  Zo blut als ik was, kon er best €2,95 van af!

Eenmaal in de Kruidvat bleek ook dat mijn eyeliner op was dus voor €1,05 (!) kocht ik ook een longlasting eyeliner van het girlie merk. Thuis testte ik deze uit en was wederom aangenaam verrast. Een recht lijntje trekken ging nog nooit zo gemakkelijk en hij gaf lekker zwart af. Ook het longlasting effect bleek te werken. Wat wil je nog meer…

Kortom; duur hoeft niet altijd beter te zijn! Dat bewijst dit make-up merk maar weer. Niet veel later herinnerde ik me overigens ook nog dat ik vorig jaar tijdens de zomervakantie groot fan was aan de bronzingpowder van mijn zusje omdat deze een mooie subtiele gloed gaf. Wat bleek? Ook deze kwam van Essence. Mijn dure bronzingpowder van een bekend A-merk is de hele vakantie dicht gebleven.

 

Lees ook!

Etos laat ogen supervoordelig stralen met StarShine

De misleidende make-up van Agyness Deyn

Dominique antwoordt: tips voor een naturel make-up

Lees ook