shop The Ordinairy Ascorbyl Glucoside Solution 12% Serum vit C Dit serum heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en de juiste concentratie C! Must-have voor dagelijks gebruik. Bekijken We hebben inmiddels de booming messages gehad over Latisse, het wonderlijke medicinale stofje tegen glaucoom dat ook wimperhaar als kool laat groeien. Het is in Europa (nog) niet […]

02:22 - 01:25
luistertijd 02:22 - leestijd 01:25

We hebben inmiddels de booming messages gehad over Latisse, het wonderlijke medicinale stofje tegen glaucoom dat ook wimperhaar als kool laat groeien. Het is in Europa (nog) niet verkrijgbaar. Diverse Europese cosmeticamerken proberen de consument nu wel te verleiden met eigen wimperverstevigingsbeloften. Let op dat woord, want dat impliceert niet dat je er meer bosjes van krijgt, wel dat de haar iets langer in het schachtje blijft hangen en dus iets minder snel uitvalt. Of je dan kunt concluderen dat je daardoor per saldo meer wimpers voor langere tijd overhoudt, blijft ons nog onduidelijk.

Recent maakten wij ook een film met visagiste Lydia le Loux over wimperverlengende mascara’s, wimperkrultangen en nepwimpers. Een schot in de roos, vrouwen lijken alles wat met ogen en nu dus in het bijzonder met wimpers te maken heeft, te verslinden. De honger is enorm. Waarom is meer beter?

dr. Bernard Fink die als onderzoeker op het gebied van sociologie en antropologie verbonden is aan de Universiteit van Goettingen in Duitsland zegt dat een zwoele blik bij vrouwen mannen aantrekt. Het gaat niet om de wimpers, maar wel om het effect van die grote sexy ogen. Dus impliciet: hoe meer haar dáár, hoe meer jeugd er dus ook blijkbaar in je lijf moet zitten, denkt zo’n man dan. Maar het heeft ook met aandacht voor de medemens te maken, filosofeert de onderzoeker. Ogen en de oogopslag zijn heel belangrijk bij het maken van contact, oprecht contact. Uit onderzoek zou blijken dat mensen die hun gesprekspartner recht in de ogen aankijken hoger scoren in de beleving van het hebben van een aantrekkelijk gezicht. Waarom je daar dan grote ogen en bossen wimpers voor nodig hebt, blijft voor ons helaas nog wel onduidelijk. Want ook met priemoogjes kun je iemand (op)recht aankijken:-)

Wat is jouw mening?

Lees ook:

BeautyJournaal TV: Lydia le Loux test mascara’s, krultangen en nepwimpers

Behoefte aan popperigheid? Neem een pruik!

Gebleekte wenkbrauwen heel erg next season

Agyness Deyn plakt geen nep maar tekent nep

Het is wel zwoegen met L’Oreals Renewal Lash Serum

Lancôme’s Oscillation Powerbooster werkt (dus wel) een beetje

Het wonder dat Latisse heet

Lees ook