De Coiffure Award is de meest prestigieuze kappersprijs in ons land.

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Siko en Do in voorbereiding Coiffure AwardDe Coiffure Award is de meest prestigieuze kappersprijs in ons land. Jaarlijks wordt er 1 hoofdwinnaar gekozen en is er 1 winnaar per regio. Vorig werd onze Siko winnaar in de regio Noord-Holland in de categorie dames. Het heeft zijn egootje wat moeite gekost om uiteindelijk toch heel blij te zijn met deze prijs, want hij hoopte zoals elke creatieve expert op de hoofdprijs.

Maar iemand die gelooft in zijn vak, gaat door en dus is Siko gisteren met de eerste verkenningsfase begonnen voor zijn nieuwe presentatie. Samen met Dominique voor de make-up en fotograaf Hans voor de beelden. De hele dag hebben ze staan zwoegen om hun sluimerende ideeen vorm te kunnen gaan geven. Dit is een creatief proces dat veel tijd kost. Siko vertelde ons dat er de komende maanden nog een aantal shoots en try-outs in de planning staan om tot een final concept te komen dat zo goed is dat het ingeleverd kan worden. De uiteindelijke aanlevering van de werken moet in januari 2010 gebeuren, de finale is zoals altijd in het voorjaar.

‘Het is heel moeilijk om na je prijs van vorig jaar ervoor te zorgen dat je nog beter wordt,’laat Siko ons weten. ‘Je moet jezelf weer zien te verbeteren. Het kost veel denkwerk. Je moet ervoor waken dat je teveel wilt laten zien, maar te weinig is ook niet goed. Het gaat om de perfecte balans. Ik doe het langzaam, omdat ik nooit precies weet wat ik wil, ik heb alleen op hoofdlijnen een idee en ik laat me graag gaandeweg verrassen. Je modellen spelen daarin ook een rol. Wat zijn het voor meisjes qua karakter, hoe is hun haar. Je kunt wel met een voorgekookt idee starten maar je zal altijd zien dat je in het proces van alles moet gaan aanpassen omdat het toch anders uitpakt dan je dacht, daarom blijf ik liever heel open in het proces staan.’

‘Weet je wat het allermoeilijkste is? De perfecte haaranalyse doen bij je modellen. Je moet heel trefzeker kunnen inschatten hoe het haar zich zal gedragen omdat je anders aan het eind bedrogen uitkomt. Het eindresultaat moet perfect zijn, daarom moet ook je analyse zo goed mogelijk zijn.’

Binnenkort gaat Siko weer verder met zijn presentatie voor de Coiffure Awards en zullen wij van zo’n dag uitgebreid verslag gaan doen. Een kijkje achter de schermen om een indruk te krijgen hoe zenuwslopend de maanden voorafgaand aan de Awards zijn!

Lees ook