Een van haar beroemdste films Bay of Angels is zelfs de grote inspiratie voor Madonna’s film W geweest. Jeanne schittert nu in een film van kunstenaar Christiaan Bastiaans. Lydia deed haar make-up voor deze kunstzinnige oorlogsfilm. Donderdagavond 29 oktober was de premiere van deze kunstfilm Club Mama Gemütlich in het Kröller Muller Museum in Otterloo. […]

01:43 - 01:02
luistertijd 01:43 - leestijd 01:02

Lydia le Loux en Jeanne MoreauEen van haar beroemdste films Bay of Angels is zelfs de grote inspiratie voor Madonna’s film W geweest. Jeanne schittert nu in een film van kunstenaar Christiaan Bastiaans. Lydia deed haar make-up voor deze kunstzinnige oorlogsfilm.

Donderdagavond 29 oktober was de premiere van deze kunstfilm Club Mama Gemütlich in het Kröller Muller Museum in Otterloo. Het zijn zeven scenes die oorlogsmomenten uitbeelden in een kunstzinnig verstilde omgeving die het midden houdt tussen een veldhospitaal, een slagveld en een nachtclub. De film van Christiaan Bastiaans maakt onderdeel uit van een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Bastiaans is bekend om de verwerking van gruwelijk oorlogsleed tot expressieve kunst in film, textielsculpturen en tekeningen. Zijn korte film is gebaseerd op door Bastiaans zeven gevonden oorlogsfoto’s.

Make-upartist Lydia le Loux was in april van dit jaar al betrokken bij de visagie van de inmiddels 81-jarige en broos ogende Jeanne Moreau. ZeMoreau in Club Mama Gemutlich vond het een heel bijzondere ervaring, omdat het ook een heel krachtige vrouw is met een zeer onafhankelijke geest. De Nederlandse modeontwerper Corné Gabriels ontwierp het exclusieve kostuum van witte zijde afgewerkt met zilveren koorden. De stof is speciaal ervoor geweven in het Textielmuseum in Tilburg. De jurk is geïnspireerd op een kimono uit het Japanse Noh Theater. De film als onderdeel van de tentoonstelling is tot en met 21 februari 2010 te zien in het museum.

Hoe zeer Moreau ook Madonna inspireerde voor haar erotische reportage, geschoten door Steven Klein, in het Amerikaanse modemagezine W, blijkt wel uit deze shots. Sommige scenes zijn letterlijk kopieen van Moreau’s beroemde cultfilm Bay of Angels!

Moreau versus Madonna WMoreau versus Madonna W 1

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Moreau versus Madonna W 2

 Moreau versus Madonna W 3

 

  Moreau versus Madonna W 4

Moreau versus Madonna W 5

Lees ook