‘Een van de belangrijkste redenen om aan beweging te gaan doen,’ zegt dermatoloog Nicholas Perricone, ‘is dat er dan stofjes in de hersenen worden vrijgemaakt (endorfinen) die ontstekingwerend werken.

01:48 - 01:05
luistertijd 01:48 - leestijd 01:05

‘Een van de belangrijkste redenen om aan beweging te gaan doen,’ zegt dermatoloog Nicholas Perricone, ‘is dat er dan stofjes in de hersenen worden vrijgemaakt (endorfinen) die ontstekingwerend werken. Dat heeft een positieve uitwerking op de gezondheid van alle organen, inclusief de huid. Daarnaast is bewegen gewoon een bezigheid die heel veel ontspanning oplevert, zowel tijdens als erna.’ Perricone, maar ook de andere bekende Amerikaanse dermatologen die beweging op hun schoonheidsprogramma hebben staan, adviseren wel om low impact te gaan. Dus voor vormen te kiezen waarbij de hartslag en de transpiratie niet over de top gaan, maar waarbij je rustig kunt blijven door ademen. ‘Anders krijg je het tegenovergestelde effect dat er juist ontstekingsreacties in het lichaam ontstaan – denk maar aan spierpijn en uitputting.’

Voor spieren, hart en hoofd

In zijn boek ‘Look younger, live longer in 3 easy steps’ adviseert hij vrouwen een beweegprogramma te volgen dat bestaat uit:

 Lees deze week ook wat arts Dennis Gross erover te zeggen heeft!

Lees ook:

Sporters liever spaarzaam met vitaminepillen

Kun je ooit van cellulite af komen?

Monique ging Tula Yoga doen en moest diep zuchten…

Lees ook