De supersonische trilborstel, wat was ik aangenaam verrast toen ik bijna 20 jaar geleden zo'n borstel voor het eerst in handen kreeg.

01:08 - 00:40
luistertijd 01:08 - leestijd 00:40

De supersonische trilborstel, wat was ik aangenaam verrast toen ik bijna 20 jaar geleden zo’n borstel voor het eerst in handen kreeg. Geen harde roterende haarkop, maar zacht maar razendsnel trillende haren die zowel het tandvlees op milde wijze masseren en de tanden zelf superglad en effectief schoonmaakt. Naderhand heb ik regelmatig afgewisseld met de Braun van mijn man, maar hij haalt het gewoon niet bij de Sonicare technologie.

Blij dus dat Philips nu ook met zo’n borstel voor kinderen komt. Hij is natuurlijk minder krachtig als die voor volwassenen, maar de techniek is hetzelfde. De borstel kan op twee snelheden gezet worden en komt met twee verschillende koppen, voor 4+ en 7+.

Kinderen krijgen steeds jonger gaatjes, momenteel heeft de helft van alle vier-jarigen al een gaat, op 8-jarige leeftijd is dat 80%. Poetsen moet 2x daags gebeuren en wel 2 minuten lang. De timer op dit soort elektronische tandenborstels helpt om die tijd te halen. De borstel heeft een adviesverkoopprijs van 70 euro.

Lees ook:

Schone mond bevordert algehele gezondheid

Helpt Botox tegen tandenknarsen?

 

Lees ook