Op het 7e wereldcongres voor alternatieven voor dierproeven hebben de Europese Commissie en Colipa bekend gemaakt dat zij samen 50 miljoen euro gaan investeren in de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven.

01:09 - 00:41
luistertijd 01:09 - leestijd 00:41

Op het 7e wereldcongres voor alternatieven voor dierproeven hebben de Europese Commissie en Colipa bekend gemaakt dat zij samen 50 miljoen euro gaan investeren in de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven. Belangrijke speerpunten voor dit project zijn o.a. het opstellen van definities voor nieuwe toxologische eindpunten, de ontwikkeling van computermodellen en de ontwikkeling van orgaansimulerende preparaten. Tot 3 februari 2010 kunnen onderzoeksvoorstellen worden ingediend en in het voorjaar van 2010 worden de projecten die in aanmerking komen voor subsidie bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op de website van Colipa. Lees ook hun brochure ‘Working together to replace animal testing’ Bron: NCV-cosmetica.nl

Dit wordt des te belangrijker met het oog op REACH, een nieuwe wet die alleen nog opnieuw getestte en goedgekeurde grondstoffen gaat toelaten voor cosmetica. De vrees bij dit enorme plan is dat er toch weer dieren gebruikt zouden moeten gaan worden om alle testst op gestelde veiligheidspunten te kunnen uitvoeren.

Lees ook:

EU voor regels voor gebruik nanotechnologie en antirimpelclaims verscherpen

Zijn zg. groene cosmetica gezonder voor je?

Cosmeceuticals, wat zijn dat eigenlijk?

Lees ook