shop Guerlain Mon Guerlain eau de parfum Mon Guerlain is het állerlekkerste poederachtige parfum van dit moment. Favoriet bij jonge vrouwen en we vertellen waarom…chic, eigenzinnig, zacht. Het komt zalig door de warmte van je huid tot leven. Bekijken De Eerste Behandeling zit erop! Al twee weken houd ik mijzelf keurig elke ochtend en avond […]

02:39 - 01:35
luistertijd 02:39 - leestijd 01:35

De Eerste Behandeling zit erop!

Al twee weken houd ik mijzelf keurig elke ochtend en avond aan het opgedragen verzorgingsregime. Toegegeven, het valt best mee. Dacht ik vooraf nog dat ik elke keer minstens een half uur hiermee bezig zou  zijn, in de praktijk blijkt dat ik ’s ochtends zo klaar ben, en ’s avonds kost het  me maar een minuut of 10.

Mijn eerste gezichtsbehandeling bij ‘Hannah’ is achter de rug. Uit de metingen blijkt dat de verzorgingsproducten de afgelopen 14 dagen hun werk goed hebben gedaan. Het vetpercentage  en zuurgraad zijn genormaliseerd. Het vochtpercentage is nog steeds te laag. Waarschijnlijk doordat ik mijn huid met warm water schoonmaak. Niet doen, zegt Amber, dit droogt de huid onnodig uit, gebruik een in de magnetron opgewarmd doekje,  dat voorkomt uitdroging.

Ze besluit mijn huid eens grondig onder handen te nemen met  sterk geconcentreerde fruitzuurpeeling (nou, die prikt behoorlijk), een hydraterend masker, een behandeling met geluidsgolven en een fikse massage. Door de fruitzuren wordt de bovenste huidlaag gladder en ontvankelijker voor de verzorgingsproducten. De ultrasound geluidsgolven pakken de verouderde cellen aan in de huid. Het doel hiervan is om de verkalkte of verharde laagjes in de cellen die je door de jaren heen opbouwt,  en waardoor rimpels ontstaan, af te breken.  

Nooit geweten dat je op zoveel manieren gekneed, geknepen en gemasseerd kunt worden.  Amber’s vaardige handen wisselen in rap tempo de verschillende massagetechnieken af. Een groot verschil met de aanpak bij de reguliere schoonheidsspecialiste waarbij de massage meer uit strijkende bewegingen bestaat. Hannah’s massage richt zich vooral op de aanpak van het bindweefsel. Ik weet nu ook dat een mens  over z’n hele lijf bindweefsel heeft, behalve rondom de ogen.  Dat de huid daar dun zou zijn is een fabeltje zegt Amber, hij is daar net zo dun (of dik) als op andere plaatsen alleen mis je daar het bindweefsel. 

Na afloop voel ik me letterlijk en figuurlijk verkwikt, het lijkt wel alsof mijn huid wakker is gemaakt. In de loop van de dag kijk ik af en toe in de spiegel of er al iets te zien is van de behandeling. Ook merk ik dat ik steeds even mijn gezicht aanraak. Mijn huid voelt zachter en voller aan dan anders.  Volgens mij werkt het . . .

 Lees ook Annelies’ eerste kennismaking met hannah gezichtsbehandelingen.

Ook Wies won een kuur, lees hier ook haar eerste ervaring met de hannah-methode.

Lees ook