Jonathan Saunders, Iceberg, Bottega Veneta, Celine, Givenchy en Gareth Pugh, zijn slechts enkele ontwerpers die hun modellen de afgelopen weken met gebleekte wenkbrauwen de catwalk op stuurden.

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Givenchy ss10Jonathan Saunders, Iceberg, Bottega Veneta, Celine, Givenchy en Gareth Pugh, zijn slechts enkele ontwerpers die hun modellen de afgelopen weken met gebleekte wenkbrauwen de catwalk op stuurden.

Geen of gebleekte wenkbrauwen hebben is niet geheel nieuw. Riccardo Tisci van Givenchy vroeg aan Adriana Lima om haar wenkbrauwen af te scheren voor de herfst 2009 campagne van het modehuis.

 Onze Siko van Berkel werkt deze week backstage in Parijs en zag de trend ook al meerdere malen voorbij komen. ‘Er wordt veel meer geëxperimenteerd dit jaar.  Door de crisis worden er toch minder risico’s genomen wat betreft de collecties. Ontwerpers willen dit compenseren met opvallende make-up looks die iets extra’s toevoegen.’

Helaas kan niet iedereen kan deze trend waarderen. Topmodel Chanel Iman was totaal niet blij met haar geblondeerde wenkbrauwen tijdens de show van Bottega Veneta. ‘Toen mijn wenkbrauwen waren gebleekt, voelde het alsof ik op een andere planeet zat. Ik voelde me mezelf niet meer’, vertelt ze aan beautymagazine Allure. ‘Toen ze na de show weer donker werden geverfd, voelde ik me onmiddellijk sterker en meer zelfverzekerd.’

Chanel Iman gebleekte wenkbrauwen

Wij snappen Chanel wel. Wij zouden ook niet blij zijn met onzichtbare wenkbrauwen. Ze zijn het meest bepalend voor je uitstraling, dus die wil je toch niet kwijt?

Natuurlijk wilden we ook weten wat onze expert Lydia le Loux van deze opmerkelijke trend vindt:  ” Wenkbrauwen zijn heel belangrijk voor het gezicht. Zonder wenkbrauwen heb je direct minder sexappeal en karakter. Dat zie je ook op de catwalk. Ik denk dat deze look een heel bewuste keuze is geweest. Het geeft uitdrukking aan hoe de meerderheid van de mensen zich op dit moment voelt; lamgeslagen. Door de economische crisis zijn mensen vervlakt. Emotieloos geworden. Geen of gebleekte wenkbrauwen geeft een heel dramatische look. Modellen krijgen een emotieloze uitdrukking, haast iets robotachtigs. Denk; minder individu, maar meer iets van uniformiteit.

Erg mooi vind ik het niet, maar met de juiste make-up heeft het toch iets chics. We gaan deze trend volgend jaar niet op straat zien, denk ik. Het is echt een showelement. Het straalt een bepaald gevoel uit de op catwalk. Cosmeticahuizen komen hooguit met een soort mascara waar je je eigen wenkbrauwen iets lichter mee kunt maken. ‘

Lees ook:

Onzichtbare wenkbrauwen? Nee, vrouwen snakken juist naar groeimiddelen!

Italiaanse mannen epileren hun wenkbrauwen

Meer Siko in Parijs….

Lees ook