shop My SkinCaud – maak een DNA test van je huid! Met deze huid-DNA test weet je voortaan welke skincare je nodig hebt. Meten is weten. Je DNA liegt niet. Deze test doe je eenvoudig thuis. Huidexpert Mardge Pascaud begeleidt je via een app naar het juiste advies.   Bekijken Paul Smith is een vrolijke […]

03:28 - 02:04
luistertijd 03:28 - leestijd 02:04

Paul Smith is een vrolijke man. Dat werd meteen duidelijk tijdens de persconferentie. Hij had een vriendelijke lach en maakte aan de lopende band grapjes. Zijn openingszin: ‘Jeetje, een hele persconferentie alleen voor een watertje.’ Natuurlijk meende hij dat niet, want hij was erg enthousiast over de samenwerking.

‘ Ik word vaak gevraagd voor dit soort dingen, maar zeg meestal nee. Het is geen geld- of egokwestie voor mij. Je moet het doen omdat je erachter staat. En dat sta ik bij zoiets eerlijks als water.’ Ook bleek Paul al lang een echte Evian drinker te zijn. ‘Als dertienjarig jongetje wilde ik heel graaf profwielrenner worden. Ik keek altijd naar de Tour de France en zag dat één van de fietsers een afbeelding van een Evian flesje op zijn shirt had staan. Ik kende het toen nog niet, maar vond het een tijdje later opeens in de buurtwinkel bij ons op de hoek. Ik bewaarde al mijn geld en kocht zo’n flesje Evian. Dat was voor mij een link met de Tour de France. Vandaag de dag drink ik het nog steeds.’

Paul koos voor een optimistisch en vrolijk ontwerp.’ Precies zoals ik zelf ook ben’. Verder voegde hij er nog aan toe:  ‘Mijn doel was om een fles te ontwerpen die je wilt stelen. Net als je in Parijs vroeger altijd een asbak wilde meenemen uit de kroeg.’

In Frankrijk zijn mensen dol op de limited edition flessen van Evian, zo vertelde een vriendin mij. Haar Franse schoonmoeder heeft een hele kast vol met oude, bijzondere Evian flessen. Volgens haar zijn sommige flessen al duizenden euro’s waard dus wij zeggen; koop er eentje, bewaar hem goed en wie weet wat hij over tijdje oplevert.

 

Nog even, en het is op

Monique was overigens vorig jaar nog met Evian mee op persreis naar de stad Evian en de wetlands waar het bronwater omhoog gehaald wordt. Dit was een interessant event vanuit het oogpunt van natuur- en milieubewaring. Wetlands zijn gebieden waar mineraal water uit de grond gehaald wordt, deze gebieden, waarvan er nog een handvol zijn in de wereld, wordden met opdroging bedreigd als gevolg van waterschaarste en gebruik van de gebieden voor landbouwdoeleinden.

Ook de wetlands bij Evian zijn binnen een tiental jaar opgedroogd zo verwacht het bedrijf en daarom is men begonnen met duurzaam beheer. Dit betekent een nauwe samenwerking met boeren rondom om de grond en het grondwater te beschermen tegen vervuiling met synthetische landbouwmiddelen – het biologisch boeren wordt er nu ondersteund en bovendien is het watermerk actief begonnen met het beschermen van andere wetlands in de wereld. Het zou namelijk best zo kunnen zijn dat Evian op een gegeven moment haar water uit India moet halen omdat de Evian bron opgedroogd is.  Daarnaast is Evian niet voor niets begonnen met het cultiveren van het drinkwater met limited editions, het is een manier om het product duurder te kunnen verkopen en er een exclusief cultwater van te kunnen maken als de toevoer gaat teruglopen.

 

 

 

Lees ook:

Evian’s baby’s op rollerskates

Een slokje bacterien is goed voor de huid

Mardge geeft antwoord: over de onzuivere huid

Lees ook