shop NARS Light reflecting eye brightener Met deze brightening concealer ziet je oopopslag er in een keer frisser uit! Geen cakey effect, wel dekkend. Vooral verhelderend. Bekijken Zonnefilters in verzorgingsproducten en make-up werken niet optimaal. De onderzoekers testten populaire moisiturizers, anti-aging crèmes, foundations en zelfbruiner met een ingebouwde SPF .Uit het onderzoek blijkt dat twintig […]

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

Zonnefilters in verzorgingsproducten en make-up werken niet optimaal.

De onderzoekers testten populaire moisiturizers, anti-aging crèmes, foundations en zelfbruiner met een ingebouwde SPF .Uit het onderzoek blijkt dat twintig procent van de producten geen tot weinig bescherming biedt tegen huidveroudering veroorzaakt door uv-straling.

‘Veel vrouwen denken dat ze met een laagje foundation op hun gezicht de hele dag beschermd zijn tegen de zon. Dat is niet het geval. Huidverzorgingsproducten en foundation worden maar één keer per dag aangebracht. Terwijl op de verpakking van zonnebrandcrèmes staat dat je deze meerdere keren per dag moet aanbrengen.’

De wetenschappers vinden dat de consument goed moet worden ingelicht over de matige protectie van dit soort verzorgingsproducten. Drie van de vier producten voldoen niet aan de Europese standaard, die geïntroduceerd is in 2006. Deze standaard schrijft voor dat een zonnebrandproduct  de huid moet beschermen tegen zowel UVA als UVB straling en zeker een aantal uren effectief moet blijven.

Dik smeren
De filters in verzorgingsproducten en make-up kwamen al eerder ter sprake. Een filter werkt pas optimaal als je deze dik aanbrengt. Dat is bij dit soort producten vaak niet het geval. Een SPF 20 heeft als je hem zo dun als een foundation aanbrengt, misschien maar een waarde van spf 2. Het probleem is dus dat je make-up nooit zo dik zult aanbrengen als een echte anti-zonnebrandcreme, en dat zou dus wel moeten wil je de waarde van de spf die op de verpakking staat bereiken.

Lees ook:

Hoe uv-straling door je huid heen gaat

Dun smeren vermindert werking zonnefilters

Kun je zonnebrandcremes ook met elkaar mengen?

Lees ook