Hoi Mardge, vanaf mijn negende heb ik al een onzuivere huid. Ik ben nu bijna 17. Ik heb al van alles gebruikt. Mijn huid knapte er vaak wel van op, maar het werd nooit helemaal gaaf. Ik blijf  pukkeltjes rond mijn mond en kin houden, en mijn huid blijft glimmen. Op dit moment gebruik ik It’s Pure van De Tuinen. Een verzorgingslijn die volgens […]

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Glimmende huidHoi Mardge, vanaf mijn negende heb ik al een onzuivere huid. Ik ben nu bijna 17. Ik heb al van alles gebruikt. Mijn huid knapte er vaak wel van op, maar het werd nooit helemaal gaaf. Ik blijf  pukkeltjes rond mijn mond en kin houden, en mijn huid blijft glimmen. Op dit moment gebruik ik It’s Pure van De Tuinen. Een verzorgingslijn die volgens mij natuurlijk is, maar mijn huid wordt er alleen maar onrustiger van. Met welke producten heb jij goede ervaringen? Mijn huid is heel gevoelig! Ik heb er best wat geld voor over, als het maar niet boven de 20 euro per potje uitkomt. Heb jij misschien een advies? Groetjes, een BeautyJournaal lezeres.

Beste lezeres,

Blijkbaar is de lijn die je nu gebruikt niet geschikt voor je huid, als je merkt dat je huid daardoor weer onrustiger wordt. Vaak zie je dat een huid met pukkeltjes toch heel gevoelig is en daarom zijn agressieve producten uit den boze. Geen lotions met alcohol en stevige korrelcrèmes dus. Wat belangrijk is is om de huid dagelijks goed maar mild te reinigen met een wasemulsie.  Allerlei crèmes  en smeersels kun je op jouw leeftijd nog tot een minimum beperken. 

Producten met teatree ( theeboom olie) hebben vaak een positief effect vanwege de antibacteriële werking. Om lokaal de pukkels aan te stippen kun je ook via je apotheek benzac ( benzoylperoxide) verkrijgen. Dit desinfecteert en droogt het pukkeltje in maar let op, dit is bij een gevoelige huid alleen geschikt om heel plaatselijk en tijdelijk te gebruiken. 

Om het glimmen van je huid tegen te gaan is dus de reiniging belangrijk. Een peeling zonder korrels maar met milde zuren  kan er voor zorgen dat de huid schoner en frisser wordt. De zuren verwijderen de dode huidcellen en zorgen ervoor dat je huid niet zo snel verstopt raakt. Fruitzuren zijn het meest bekend maar specifiek bij acne-achtige verschijnselen zijn Beta hydroxyzuren, zoals salicylzuur, heel werkzaam.

Je kunt eens bij een schoonheidsspecialiste je huid laten zien en om advies vragen.  Het is echt niet zo dat zij alleen heel dure producten hebben. Voor jongeren hebben ze vaak een aangepaste voordeligere lijn. Vraag daar ook gewoon naar als je belt voor een eerste afspraak.

Succes!

Mardge

Lees ook