Fijn haar Haar Stylen

Maken thickening producten je haar echt dikker?

Glanzend haarHaar is dood materiaal en eigenlijk al wat haarmiddelen kunnen doen is het schoonmaken, verzachten, laten glanzen of verstevigen. Nu bestaan er ook zg. thickening producten die je haar dus iets meer volume moeten kunnen geven. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Er zijn twee manieren om het volume op te krikken, zo zeggen de Amerikaanse BeautyBrains (hehe, weet inmiddels welke chemicus er mede achter dit leuke initiatief zit!): je kunt haar iets laten opzwellen door de pH waarde, de zuurgraad te verstoren – dit is overigens behoorlijk beschadigend, en je kunt het haar coaten met een styling polymeer om het dikker te maken. Er zijn ook producten die het haar verdikken met vezelpoeder zoals het welbekende Toppik. Helaas, zo zeggen de breinen, bestaan er geen producten die het haar op een natuurlijke manier verdikken. Supplementen of medicijnen natuurlijk daargelaten, maar dat is het terrein van deze breintjes niet.

Getipt!

Overigens, en dat hadden we al langer willen schrijven: we zijn weg van Shu Uemura’s nieuwe Muroto Volume lijn met shampoo, conditioner en masker in de serie Art of Hair. Vooral het masker is superb, je hebt daarna eigenlijk geen stylingproduct meer nodig. Je haar heeft niet alleen een waanzinnige glans (zelfs zonder föhnen!) maar heeft ook echt extra veerkracht. Het geheim? Speciale polymeren ja. Een echt recessieproduct is het niet, de producten kosten per stuk rond de veertig euro. Of juist wel een recessieproduct? Het scheelt immers extra stylingproducten, een glossingbehandeling bij de kapper en tijd omdat je geen glans in je haar hoeft te föhnen:-)

Hier vind je trouwens een lijst met Shu-kappers in Nederland (klik op foto voor vergroting):

Shu Umuera Hairsalons in NL

 

 

 

 

 

Lees ook:

Onze kapper Siko doet de glansspray test

Nutricosmetica voor je haar

Kun jij met de looptool over weg?

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

22 reacties

 • “Er zijn twee manieren om het volume op te krikken, zo zeggen de Amerikaanse BeautyBrains (hehe, weet inmiddels welke chemicus er mede achter dit leuke initiatief zit!) ” Geheel onjuist, volume opkrikken doe je snel en eenvoudig via

 • Beste allemaal,

  Shu Uemura BLIJFT in Nederland. Hoewel, Shu Uemura Art of Beauty en Shu Uemura Art of Hair zijn verschillend. De makeup is momenteel nog niet in NL (iig niet door L’Oreal). De haarproducten zijn here to stay 😉

  Op de Shu Uemura website zie je overigens meer salons in Nederland!! SUPERsalons!

  En voor vragen kunnen jullie natuurlijk altijd mailen 🙂 Gewoon het goede adres hebben 😉

 • Moet bekennen dat ik vaste klant bij MAC ben.
  Ik ben benieuwd naar MakeUp Store. Hoewel ik natuurlijk niet echt nog meer make up nodig heb ;). Maar zo’n kleurenparadijs blijft verleidelijk.

 • Heb je wel eens bij Sephora gekeken, daar vind je ook een kleurenparadijs. Of bij de winkel van Mac. In december komt er naast de winkel van Mac inde A’damse Vijzelstraat trouwens nog een make-up paradijs, uit Zweden, dat MakeUp Store heet.

 • Hoi Monique. Bedankt voor de link. Ik heb vorige week mijn slag geslagen tijdens de sale. Volgens mij kan ik met alle kleuren die ik nu heb jaren vooruit :).

 • Tot een tijdje terug kon je op de site van Shu nog opzoeken door welk nummer/kleur de oude kleuren waren vervangen. Helaas staat dat er niet meer.

 • Oeps sorry Gerti, ik lees dit nu pas.
  Bedankt voor je aanbod, maar het gaat me er juist om dat ik het kleurnummer niet weet, omdat die veranderd zijn. Ik zou dan moeten vergelijken óf mijn kleur er sowieso nog is.
  Maar heel lief van je……….

  Ik zie het er voorlopig nog niet van komen dat ik tijd heb om een Shu Uemura kapper te bezoeken, allemaal vrij ver bij me vandaan. Weet iemand van jullie of die volumeproducten ook online te bestellen zijn?

  Bedankt, Joke

 • @Joke. Als je wilt kijk ik dit weekend wel even. Als ze de kleur nog hebben stuur ik hem op. Je kunt ook bij strawberrynet.com kijken. Is niet veel goedkoper, maar wel gratis verzenden wereldwijd. Ik heb er overigens nog nooit besteld.

 • Bedankt voor de lijst Shue Uemura kappers Monique!

  Jammer van de oogchaduw die eruit gaat. Ik wil een bepaalde kleur zacht beige, is vast een gangbare kleur dus ik ga er niet speciaal voor naar Amsterdam. Toen ik er vorig jaar was wilde ik al een doosje bijkopen, maar de kleurnummers waren veranderd dus ik had me voorgenomen volgende keer m’n oude doosje mee te nemen om te kunnen vergelijken. Vandaar dat bellen geen zin heeft. Het is nog steeds niet op, ze gaan ongelooflijk lang mee, maar het eind is in zicht.

 • Lijst met Shu Uemura kappers in Nederland! Je treft hem nu als aanklikbare en te vergroten foto aan in dit artikel.

 • geloof ik graag Barb! ik ben zelf niet zo van het gebruik van veel stylingproducten omdat mijn haar er nooit echt beter door gaat zitten, omdat ik niet goed kan fohnen. deze producten geven mijn haar net genoeg volume – met name de combi van shampoo en dus masker.

 • @Joke: De winkel in Magna Plaza is begonnen met grote sale van de laatste producten. Ik was er gisteren en ze hebben nog wel veel verschillende kleuren oogschaduws (ik heb mijn slag geslagen), maar het leek wel alsof de ‘gangbare’ kleuren uitverkocht waren. Er is ook al veel uitverkocht. Je zou ze kunnen bellen: 020 – 63 88 127. Ze zijn vandaag tot 19:00 uur open.
  Ook de Shu kwasten gaan er met 25% korting uit.

 • Ik wil trouwens dat thickening haarmasker wel eens proberen. Kan iemand me helpen aan adressen (Noord-Holland of Flevoland) waar ik dat kan kopen? Of evntueel via internet bestellen?
  Alvast hartelijk dank!

 • Oei zeg, ik wilde net komende week bij Magna Plaza langs gaan voor een nieuw doosje van m’n favo oogschaduw. Is de make-up er al weg? Of hebben ze nog voorraden die opgemaakt gaan worden?

 • Volgens de (ex) Shu Uemura winkel in Magna Plaza blijven de haarproducten in NL beschikbaar omdat die via salons verkocht worden. Alleen de make up en huidverzorging verdwijnt.

  Erg jammer, ik vind de oogschaduws van Shu geweldig. De winkel heeft super service. Ik begrijp het besluit van L’Oreal niet. Of ze moeten het plan hebben het merk groter in de markt te zetten.

 • In de winkel in Magna Plaza vertelden ze me dat ze geen Shu meer konden bestellen en dat de verkoop stopt. L’Oreal had andere plannen in Nederland. Het kan natuurlijk zijn dat ze van het single point of sales af willen en Shu in NL breder aan willen bieden, of dat ze de make up lijn niet meer aanbieden in NL en de rest van de producten wel. Bij de visagie opleiding van Mieke Petiet werd er ook over geklaagd, hier met name voor de wimperkrullers en de wenkbrauwpotloden.

  Ik heb L’Oreal zelfs een mailtje gestuurd. Nooit antwoord gehad natuurlijk. Die online formulieren verdwijnen in een groot gat.

  Kortom, ik heb geconcludeerd dat Shu helemaal in NL zou stoppen. Dat ligt misschien wat genuanceerder.

 • Wat ben jij vroeg wakker Gerti!

  Hoe kom je erbij dat Shu verdwijnt?? Shu heeft nu juist een prachtige haarlijn ontwikkeld die bij kappers is uitgerold. Die winkel in de Magna is inderdaad dacht ik geen Shu meer, maar dat staat los van de aanwezigheid van het merk in NL.

 • Wist je trouwens dat Shu Uemura uit Nederland gaat verdwijnen? L’Oreal heeft er andere plannen mee???
  Mijn favoriete make up winkel in Magna Plaza blijft gelukkig. Ze zijn bezig met een ander (Japans) merk..

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.