shop Alhydran Barrier Repair Care cream Is je huid gortdroog na een ingreep, peeling of in de overgang? Zorg dat  je dit SOS product in huis hebt. Bekijken Haar is dood materiaal en eigenlijk al wat haarmiddelen kunnen doen is het schoonmaken, verzachten, laten glanzen of verstevigen. Nu bestaan er ook zg. thickening producten die […]

01:57 - 01:10
luistertijd 01:57 - leestijd 01:10

Haar is dood materiaal en eigenlijk al wat haarmiddelen kunnen doen is het schoonmaken, verzachten, laten glanzen of verstevigen. Nu bestaan er ook zg. thickening producten die je haar dus iets meer volume moeten kunnen geven. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Er zijn twee manieren om het volume op te krikken, zo zeggen de Amerikaanse BeautyBrains (hehe, weet inmiddels welke chemicus er mede achter dit leuke initiatief zit!): je kunt haar iets laten opzwellen door de pH waarde, de zuurgraad te verstoren – dit is overigens behoorlijk beschadigend, en je kunt het haar coaten met een styling polymeer om het dikker te maken. Er zijn ook producten die het haar verdikken met vezelpoeder zoals het welbekende Toppik. Helaas, zo zeggen de breinen, bestaan er geen producten die het haar op een natuurlijke manier verdikken. Supplementen of medicijnen natuurlijk daargelaten, maar dat is het terrein van deze breintjes niet.

Getipt!

Overigens, en dat hadden we al langer willen schrijven: we zijn weg van Shu Uemura’s nieuwe Muroto Volume lijn met shampoo, conditioner en masker in de serie Art of Hair. Vooral het masker is superb, je hebt daarna eigenlijk geen stylingproduct meer nodig. Je haar heeft niet alleen een waanzinnige glans (zelfs zonder föhnen!) maar heeft ook echt extra veerkracht. Het geheim? Speciale polymeren ja. Een echt recessieproduct is het niet, de producten kosten per stuk rond de veertig euro. Of juist wel een recessieproduct? Het scheelt immers extra stylingproducten, een glossingbehandeling bij de kapper en tijd omdat je geen glans in je haar hoeft te föhnen:-)

Hier vind je trouwens een lijst met Shu-kappers in Nederland (klik op foto voor vergroting):

 

 

 

 

 

Lees ook:

Onze kapper Siko doet de glansspray test

Nutricosmetica voor je haar

Kun jij met de looptool over weg?

Lees ook