Het Franse bedrijf Promens heeft deze nieuwe steriele verpakkingen in samenwerking met cosmeticamerk Avene ontwikkeld, zo meldt CosmeticsDesign.

01:04 - 00:38
luistertijd 01:04 - leestijd 00:38

Het Franse bedrijf Promens heeft deze nieuwe steriele verpakkingen in samenwerking met cosmeticamerk Avene ontwikkeld, zo meldt CosmeticsDesign.com. Cosmetica is aan bederf onderhevig wanneer het met vingers in aanraking komt. Omdat cosmeticabedrijven volgens de wet moeten garanderen dat producten tussen de 12 en 36 maanden onder vrijwel alle omstandigheden houdbaar moeten zijn, wordt volop gebruik gemaakt van synthetische conserveringsmiddelen zoals parabenen. Onder druk van milieugroepen komt er meer weerstand onder consumenten voor deze middelen omdat ze mogelijk hormoonverstorend zouden kunnen zijn. Een alternatief zijn plantaardige conserveringsstoffen zoals etherische oliën, maar die zijn lang zo krachtig niet als parabenen.

Lucht- en lichtdichte verpakkingen die ook niet meer in aanraking met de huid komen, zijn een oplossing. Het Franse bedrijf dekt de openingen van de tubes en potjes af met een bewegend membraam dat zich opent en sluit onder druk. Een dergelijke verpakkingsmethode wordt overigens al toegepast voor cosmetica van Prevage by Elizabeth Arden.

Lees ook:

Fransen willen luxe verpakkingen in de ban doen

Lees ook