'Helemaal opgewonden stap ik in de auto naar het Hannah hoofdkantoor.

03:30 - 02:06
luistertijd 03:30 - leestijd 02:06

‘Helemaal opgewonden stap ik in de auto naar het Hannah hoofdkantoor. Ik weet eigenlijk niet precies wat me te wachten staat. Zullen de behandelingen echt gaan helpen? Met een probleemhuid vol acneputjes en littekens (op kin en voorhoofd)  én lichtelijke frustratie over rimpels ben ik nogal gevoelig voor beloftes van crémes en beautysalons. Als iemand zegt dat een zalfje je rimpels als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, kan ik echt even denken dat ik  er opeens tien jaar jonger uit ga zien. De werkelijkheid is helaas anders. Eigenlijk heb ik nog nooit door een behandeling of crème een verbetering van mijn huid gezien. Op een chemische peeling na, daarvan werden de littekentjes echt iets minder.

Tijdens mijn rit naar Voorthuizen fantaseer ik over een gladde egale huid,  terwijl ik natuurlijk best weet dat ik ook echt bij hun geen wonderen kan verwachten.  Ik ben heel blij dat ik mag gaan, omdat er nu echt weer eens goed naar mijn huid gekeken wordt en ik al lang geen goede behandeling meer heb laten doen voor mijn gezicht.

Bij Hannah word ik opgevangen door huidcoach Amber. Ze begint met een intake gesprek. Alleen die aandacht en nauwkeurigheid al!  Heerlijk!. Ze vraagt hoe ik mijn huid verzorg, welke producten ik gebruik, hoe het met mijn gezondheid staat  en waarmee ik zit. Ze noteert het allemaal en legt uit dat ze vandaag alleen mijn huid gaat meten en de juiste producten gaat uitzoeken en demonstreren.

Na het gesprek leidt ze me naar een salon waar ik in zo’n heerlijke verstelbare ligstoel kan plaatsnemen.

Met allerlei instrumenten meet ze het vocht en vetgehalte van mijn gezichtshuid en de zuurgraad. Het vochtgehalte is iets te laag, het vetgehalte veel te laag en de zuurgraad iets te hoog. Dat moet de komende tijd gaan veranderen verwacht ik. Dan volgt er een behandeling van ongeveer een half uur waarbij ze mijn gezicht uitgebreid schoonmaakt met cleansingmilk, peeling, lotion en compressen en vervolgens voedt met gels, vitaminesprays en crémes. En met al die spullen zal ik de komende twee weken ook thuis aan de slag moeten gaan. Zowel s’avonds als ‘s ochtend moet ik smeren en nog eens smeren. Dat zal nog wel even wennen zijn! Maar ik wil het perse goed gaan doen, als je ergens aan begint…

Mijn huid voelt warm en schoon aan en tintelt. Er gebeurt in ieder geval echt iets.

Na de behandeling maken we afspraken voor de komende tien behandelingen. Wat er precies gebeuren gaat is niet helemaal duidelijk.  Amber zegt alleen dat ik moet voorbereiden op dat de behandelingen niet altijd even leuk zijn. Soms zal ik er met schilfers en blauwe plekjes vandaan komen. Nou, daar ben ik helemaal klaar voor. Sterker nog, die opmerking geeft mij het gevoel dat er echt iets gebeuren gaat. Omdat ze per keer wil bekijken wat ze precies gaat doen kan Amber mij niet precies uitleggen hoe het hele traject eruit gaat zien. Ik moet het maar aan de deskundige overlaten denk ik dan.  Op naar de tweede afspraak over twee weken!

Lees hier ook het eerste deel van de ervaringen van winnares Annelies.

Lees ook