Beeld: The Fug GirlTijdens de Y-3 modeshow in New York schoot ontwerper Yohji Yamamoto samen met de Franse profvoetballer Zinedine Zidane een penalty op de catwalk.

01:22 - 00:49
luistertijd 01:22 - leestijd 00:49


Beeld: The Fug GirlTijdens de Y-3 modeshow in New York schoot ontwerper Yohji Yamamoto samen met de Franse profvoetballer Zinedine Zidane een penalty op de catwalk.

Aan het einde van de show kwamen vijf modellen de catwalk op met een speciale Y-3 voetbal in hun handen. Een groot net kwam naar beneden en één van de modellen trok een fotograaf uit het cameravak. De fotograaf die als keeper diende, weigerde zijn camera neer te leggen terwijl de modellen één voor één ballen op hem afschoten.  Zijn droom werd werkelijkheid. Ik zou hem ook niet neerleggen als er vijf bloedmooie mannnen voor mij stonden. Dat worden vast mooie privekiekjes!

Nadat de modellen de catwalk hadden verlaten, was het de beurt aan de ontwerper zelf. Hij trok de populaire Franse voetbalspeler (Zinedine Zidane uit het publiek en vroeg hem een penalty te nemen. Ditmaal legde de fotograaf in het doel zijn camera wel aan de kant. Slimme man!

De nieuwe, sportieve collectie van Y-3 stond in het teken van de wereldbeker. De ontwerper had zich vooral laten inspireren door de sierlijke beweging van het net na een doelpunt.

Lees en bekijk ook:

Rotterdamse werkloze meiden op de catwalk

Eliana Guardo vreet Sergio Romero (AZ) op voor de camera

Lees ook