Gezicht Rimpels en slapte Voor hem

Annelies doet verslag van haar hannah facials

anti-wrinkle-remedies‘Gefeliciteerd,’ riep Monique toen ik mijn telefoon opnam, “je hebt de kuur gezichtsbehandelingen bij hannah gewonnen.” Helemaal te gek natuurlijk want zo vaak win ik geen wedstrijd en welke vrouw van 45 zou zo een cadeau nou niet willen krijgen? Hoewel ik mijn huid niet als zwaar problematisch beschouw, is duidelijk te zien dat de jaren er hun sporen op hebben achtergelaten. Het perspectief van een soepele en veerkrachtige huid met minder lijntjes en rimpels is dan wel heel aantrekkelijk.

Ik bel direct met Marjan Katuin van het huidtherapeutisch centrum hannah in Voorthuizen om een afspraak voor een intakegesprek te maken. Een week later meld ik me bij het vriendelijk ogende witte huis aan de Apeldoornsestraat waar ik al even vriendelijk werd ontvangen door Greet, Amber en Simone. Amber blijkt mijn persoonlijke huidcoach te zijn. In het anderhalf uur dat volgt, vraag zij flink door naar mijn lifestye, eet-en drinkgewoonten en mag ik in de stoel plaatsnemen waarbij mijn gezichtshuid met speciale apparatuur wordt doorgemeten op vet- en vochtgehalte en de zuurgraad (Ph) wordt bepaald. Amber maakt wel 20 foto’s die later zullen gebruikt om het vorderingsproces in beeld te brengen.

De uitslagen van de metingen liegen er niet om, zowel mijn vochtgehalte als het vetpercentage van mijn gezichtshuid is te laag, en de zuurgraad is juist te hoog. Dat laatste is niet zo gek zegt Amber, je ziet het bij veel vrouwen, door (te) veel douchen en verkeerde reiningingsmiddelen raakt de zuurgraad verstoort. Een laag vochtpercentage kan ontstaan door teveel zon, maar ook door verwarming of een droge lucht binnenshuis. Extra water drinken helpt meestal niet, legt Amber uit, dat kun je alleen maar oplossen door de huid van buitenaf te hydrateren. Een laag vetpercentage ontstaat vaak vanzelf als je ouder wordt. Gelukkig kun je er met de juiste middelen wel iets aan doen.

Voordat Amber met de behandelingen begint, wil ze dat mijn huid eerst weer helemaal goed in conditie is. We spreken af dat ik eerst twee weken thuis begin met een serie huidproducten die ik ’s morgen en ’s avonds moet gebruiken. Ter ondersteuning krijg ik een huidsupplement mee uit de ‘frominsideout’ lijn. In mijn geval gaat het om het Juvination Complex waarbij ik dagelijks twee capsules moet innemen.

De gezichtskuur bestaat uit 8 producten waarvan ik er ’s ochtends 5 moet gebruiken en ’s avonds 7, waarvan 2 afwisselend. Deze laatste zijn peelingproducten die de dode huidcellen zullen verwijderen. Het grappige is dat ik tijdens het gebruik hiervan een prikkeling op mijn huid moét voelen. Als dat niet zo is, zegt Amber moet je het gedeelte van je huid dat niet prikkelt extra masseren. Verder krijg ik ‘Cell Active’ mee, een product dat de doorbloeding van mijn huid stimuleert, en ‘Vitamin Complex’ dat mijn huid voorziet van vitamines waardoor het vochtgehalte zal verbeteren. Ter bestrijding van rimpels en lijntjes geeft ze twee producten mee uit de Red Line serie. Juvi-Lite versterkt het bindweefsel en Oxys Genes zorgt voor een zuurstofboost waardoor mijn huid er stralender en frisser gaat uitzien.

Duizelend van alle aanwijzingen, tips en adviezen stap ik de deur uit, het schoonheidsboek van hannah zit tussen de producten in mijn tas. Dat ga ik het weekend maar eens bestuderen, je bent per slot van rekening nooit te oud om iets te leren!

Wordt vervolgd . . .

Annelies

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen