Gezondheid Lichaam en zon Zon

Een chocolaatje tegen de zonnebrand?

flavonoiden-in-chocola-tegen-zonnebrandIn een testgroep van dertig personen kreeg de ene helft dit soort hooggedoseerde chocola te eten, de andere helft kreeg chocolade met een normale hoeveelheid van deze antioxidant, zo meldt Cosmetics Design.com

Na twaalf weken bleken de chocola-eters met hoge dosering al een dubbele bescherming tegen verbranding te hebben opgebouwd, ten opzichte van de controlegroep. Flavonoiden komen van nature in chocolade voor, maar gaan grotendeels verloren in het verhittingsproces. De geteste chocola was op een andere manier vervaardigd waardoor de oorspronkelijke 660 mg behouden bleef.

De onderzoekers melden dat chocola nooit een gewoon anti-zonnebrandmiddel kan vervangen. Bovendien bevat chocola veel ongezonde verzadigde vetten en suikers, waar je dik van wordt. De producent van deze speciale chocola zoekt nu wel naar wegen om zijn product minder vet en suikerhoudend te maken, waardoor het een interessant snoepje kan worden met een gezondheidsclaim.

Het onderzoek is gepubliceerd in de Journal of Cosmetic Dermatology, volume 8, pag. 169-173.

Als je trouwens eens wilt onderdompelen in een chocoladebad tijdens een heerlijke spareis: check this out.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.